Nyheter

VM 2023 / 14 november 2023

Gratis mensskydd i samband med Handbolls-VM

Tack vare ett samarbete mellan RedLocker och Handbolls-VM kommer gratis mensskydd att erbjudas till alla under damernas VM i handboll, som snart går av stapeln i Sverige. Det är första gången någonsin det erbjuds under ett världsmästerskap i handboll.

Mellan den 30 november och 11 december pågår damernas VM i handboll, som spelas i Helsingborg och Göteborg. Nytt för i år är att omtalade Redlocker har fått möjligheten att vara nationell leverantör till VM och produkterna kommer att finnas på Scandinavium och Helsingborgs Arena, samt att alla spelare får en necessär fylld med mensskydd som VM-organisationen, RedLocker och Scandic Hotels tillsammans har tagit fram.

– Det är ett samarbete vi är stolta över och jag är glad att vi kan ge alla samma villkor. För oss är det fantastiskt att möjliggöra detta och det ligger i linje med vårt hållbarhetsarbete, våra värderingar och handbollens bas i att vara jämställda. Det ska vara en självklarhet att ha tillgång till mensprodukter under Handbolls-VM, säger Hanna Fogelström, landslagschef och tidigare landslagsspelare.

– Att erbjuda mensskydd är en rättighet, inte ett mervärde. Det är en milstolpe för en jämställd och jämlik värld. Mensskydd är precis som toalettpapper ett basalt behov, säger Liza Eriksson, grundare och vd på RedLocker och fortsätter:
– Att vi på RedLocker har fått möjligheten att samarbeta med damernas VM i handboll för att de ska kunna erbjuda fria mensskydd till sina fans och spelare genom våra smarta distributionslösningar känns både viktigt och roligt.


Om RedLocker

RedLocker är ett snabbväxande företag och de röda automaterna för mensskydd har implementerats på tusentals platser runt om i hela Europa. Bolaget är välkänt från SVT:s programserie Draknästet där frågan och gratis mensskydd fick mycket positiv uppmärksamhet. Kunder erbjuds hållbara distributionslösningar för mensskydd med tillhörande förbrukning.