Nyheter

VM 2023 / 3 mars 2023

Högtryck på biljetterna till VM 2023!

Bara en månad sedan herrarnas handbolls-VM slog flera publikrekord på hemmaplan släpptes biljetterna till nästa stora handbollsmästerskap på svensk mark, damernas VM i december. Biljetterna släpptes under onsdagen och trycket var högt på att säkra sig en plats på läktaren. Störst efterfrågan är det för att se Sverige spela i Scandinavium, med premiär den 1 december.

Med publiksuccén från herrarnas VM I januari färskt i minnet ser det ut som att fans runt om i landet vill fortsätta uppleva handboll i världsklass.

– Nu när vi öppnade biljettförsäljningen blir vi lite överraskande, men oerhört glada, över trycket. Vi trodde att risken fanns för att det var mättat, men det verkar inte så, säger Krister Bergström, VD och fortsätter:
– När dagen är över räknar vi det till strax under 10 000 sålda biljetter totalt och vi har endast 66 000 stolar att sälja. Det mesta talar för att vi än en gång kommer att fylla Scandinavium. Det är extra glädjande att handbollsintresset är ungefär lika stort på dam- och herrsidan.

Vid lottningen den 6 juli avgörs det vilka som blir Sveriges motståndare i gruppspelet. Tre lag av fyra från första gruppspelet går vidare till huvudrundan, också den i Göteborg. Där möter Sveriges grupp lagen från gruppspelet i Helsingborg. Det är laddat för nio dagars handbollsfest på svensk mark innan lagen reser till Danmark där två kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs i Herning.


Biljetterna köps via officiella hemsidan www.aimtoexcite.com


VM-klara nationer

Europa: Danmark, Norge, Sverige, Frankrike, Montenegro och Nederländerna. Tio platser för Europa återstår. Kvalet är färdigspelat i mitten av april.
Syd- och Centralamerika: Argentina och Brasilien.
Afrika: Angola, Kamerun, Kongo-Brazzaville och Senegal.
Asien: Kina, Iran, Japan, Kazakstan och Sydkorea.
Nordamerika och Karibien: Kvalet avgörs i juni.
Wildcards och övriga platser: Fyra nationer.

Så här spelas VM

Göteborg, Scandinavium: Grupp A (Sverige) + huvudrunda grupp 1
Helsingborg, Helsingborg Arena: Grupp B

Herning, Jyske Bank Boxen: Grupp C (Danmark) + Grupp G + huvudrunda grupp 2 och grupp 4 + kvartsfinal 1 och 2 + finalrunda
Fredrikshamn, Arena Nord: Grupp D + Grupp H + President’s Cup

Stavanger, Stavanger Idrettshall: Grupp E (Norge) + Grupp F
Trondheim, Trondheim Spektrum: Huvudrunda grupp 3 + Kvartsfinal 3 och 4