Nyheter

VM 2023 / 30 augusti 2022

Logotypen för VM 2023 presenteras

Handbolls-VM för damer i december 2023 är ett samarrangemang mellan de tre stora handbollsnationerna Sverige, Norge och Danmark. Och nu presenterar de tre länderna en gemensam logga och mästerskapets slogan ”AIM TO EXCITE”.

Exakt 15 månader återstår innan VM startar 30 november 2023, för att avslutas med finalspelet söndag 17 december.
– När vi nu presenterar logotypen och vår slogan för VM så markerar det starten för vårt skandinaviska projekt. Vi är stolta över att få hälsa världens bästa handbollsspelare och fans välkomna. Vårt mål är att, tillsammans med supportrarna, skapa en fantastisk atmosfär för spelarna och ge alla ett minne för livet, säger Stefan Lövgren, ordförande i den svenska VM-organisationen.

Logotypen symboliserar en handboll i rörelse som fångas upp av målnätet. Färgen på bollen och nätet är också färgerna i de tre arrangörsländernas nationsflaggor. Från organisationens sida är målet att skapa spänning, engagemang och att exaltera, vilket speglas i slogan – ”AIM TO EXCITE”.
– I ”Aim to Excite” ryms allt det som handbollen står för. Det är i spänningen som handbollen börjar och spänningen är det som gör den speciell. Det är kärnan hos varje stor spelare, i hjärtat av varje ung nybörjare och i ansiktet på varje åskådare. Och vi är verkligen exalterade över att få välkomna handbollsvärlden till Skandinavien, säger Morten Stig Christensen, generalsekreterare på Danska Handbollförbundet.

Internationella handbollförbundets president, Dr. Hassan Moustafa, uppskattar också den nya loggan och slogan. Och han ser fram mot ett välarrangerat mästerskap:

Logotypen och sloganen för IHF Women’s World Championship 2023 speglar det som handboll handlar om – en snabb och dynamisk sport full av passion och känslor, som fascinerar fans över hela världen. Vi är glada över den resa vi nu inleder och vi ser fram emot ett spektakulärt och spännande evenemang i Skandinavien, säger Hassan Moustafa.

Inte mindre än 32 länder kommer till VM 2023. Turneringen inleds med åtta grupper med fyra lag i varje grupp. Danmark är huvudnation för mästerskapet och arrangerar fyra av de inledande grupperna. Sverige och Norge är värdar för två grupper vardera. I Sverige kommer grupperna att spela i Göteborg och Helsingborg. VM fortsätter med fyra huvudgrupper. Två av dessa spelas i Danmark, medan Sverige och Norge får varsin. I Sverige blir Göteborg spelort. Finalspelet avgörs sedan i Danmark.
– Det är med stolthet som vi idag presenterar loggan och slogan för handbolls-VM 2023. Tillsammans med våra handbollsvänner i Sverige och Danmark har vi längtat efter denna milstolpe i vårt gemensamma arrangemang. Nu känns det som om mästerskapet väntar runt hörnet, säger Kia Haftorn Otnes VD för den norska organisationskommittén.

För Sverige är det första gången man står som värd för ett dam-VM i handboll. Danmark var arrangör så sent som 2015 och Norge arrangerade VM 1993 och var medarrangör 1999.


För mer information kontakta:
Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023 Sverige AB
[email protected] eller 070-352 56 22

Mats Olsson, medieansvarig Handbolls-VM 2023 Sverige AB
[email protected] eller 070-633 61 30