Nyheter

VM 2023 / 20 oktober 2023

Svensk producent bakom VM-låten

Idag släpps “Aiming for number one”, som är Handbolls-VM:s officiella låt. Göteborgsbördige DJ:n och producenten Wahlstedt, som sålt guld, är hjärnan bakom.

Handbolls-VM arrangeras i Sverige, Danmark och Norge 29 november-17 december och det är första gången någonsin som ett VM för damer spelas i Sverige. Idag släpps låten som publik och spelare ska komma att förknippa med mästerskapet.

Låten har producerats på ett unikt och nytt sätt som ska ge lyssnarna en annorlunda upplevelse. Wahlstedt har använt sig av en så kallad ”ghost vocal” för den kvinnliga sången i låten.

En modern touch

Anledningen att VM-organisationen valde Wahlstedt som producent är på grund av hans förmåga att kombinera sin passion för modern musik och sport, för att skapa ett perfekt arenasound.

Det är inte första gången Wahlstedt producerar en mästerskapslåt. Vid herrarnas EM 2020 (som arrangerades av Sverige, Norge och Österrike) gjorde han den officiella låten ”All for us”.

– Wahlstedts koppling till handbollen är inte ny, han gjorde även den officiella låten till EM 2020. Det har gett honom en förståelse för vad som funkar och inte funkar i en arena. Hans framtoning är perfekt för att skapa en låt med den rätta energin som krävs för ett handbolls-VM, säger mästerskapets eventproducent Peter Vikström.

Ljudet av ett mästerskap

En av de viktigaste aspekter i skapandet av låten har varit att skapa ett sound som fångar hela upplevelsen av att både spela och titta på ett VM. Redan från start får man känslan av intensitet och spänning, precis vad en handbollsmatch innehåller och något som går hand i hand med mästerskapets slogan ”Aim to excite”.

Från idag kan du lyssna på låten på Spotify här


Har du säkrat din plats på läktaren?

Köp biljett till Göteborg här
Köp biljett till Helsingborg här