Nyheter

VM 2023 / 8 oktober 2021

VM 2023 + Smålandsbussen = hållbara transporter

När det 28:e världsmästerskapet i handboll för herrar spelas i Sverige i januari 2023, kommer lagen att transporteras med Smålandsbussen bussflotta. För svensk handboll är Smålandsbussen en viktig partner i att erbjuda hållbara och säkra transporter med lång erfarenhet av landskamper och mästerskap.

I det senaste Europamästerskapet under januari 2020, som även det spelades i Sverige, var Smålandsbussen också partner för transporter av lag och större grupper. Tillsammans med Smålandsbussen ser Handbolls-VM 2023 Sverige AB fram emot att fortsätta samarbetet för att säkerställa att spelare, ledare och funktionärer får en hållbar transportupplevelse.

Smålandsbussen är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 samt ISO 14001. Bolagets bussar körs uteslutande på det fossilfria bränslet HVO 100. Busschaufförerna är välutbildade och vana att köra bussarna på ett för passagerarna säkert sätt, där användningen av säkerhetsbälten rekommenderas.

– Ännu en gång får vi med Smålandsbussen en möjlighet att visa upp Sveriges säkraste och mest hållbara busstransporter under ett stort handbollsmästerskap. I januari 2023 är det herrarna och i december samma år så genomförs damernas VM i Sverige. I båda mästerskapen är Smålandsbussen vårt val för den svenska delen av mästerskapen, säger Krister Bergström, VD för VM-bolaget.

I herrarnas VM 2023 spelas grupperna i Göteborg, Malmö, Jönköping och Kristianstad. Finalveckan spelas i Stockholm. Det svenska laget kommer att spela i Göteborg både under det första gruppspelet (preliminary round) och under det andra gruppspelet (main round).

–Vi på Smålandsbussen känner enorm stolthet över att än en gång kunna leverera vårt hållbara transportkoncept som ett stort mästerskap kräver. Vår ambition är att verka nära idrotten och via samarbetet utveckla flera relationer från elit till ungdomsidrotten, säger Smålandsbussen, Operativa Chef, Christer Eriksson.

För mer information:

Krister Bergström, VD Handbolls VM 2023
[email protected] eller 0703 525 622

Christer Eriksson, Operativ Chef Smålandsbussen
[email protected] eller 0703 470 392

Mats Olsson, Pressansvarig VM 2023
[email protected] eller 0706 336 130