Nyheter

Beach / 19 juni 2024

Beachherrarna förbereder sig på läger i Frankrike

Under tisdagen begav sig herrlandslaget i beachhandboll till Frankrike. Där väntar träningar och matcher mot det franska landslaget som en del i förberedelserna inför det kommande EM-kvalet.

Det svenska beachhandbollslandslaget är mitt uppe i uppladdningen inför sommarens EM-kval och är nu samlade för de sista förberedelserna inför det som komma skall i Bulgarien i juli. Den här veckan kommer att tillbringas på fransk sand, där sex intensiva dagar med både träningar och matcher står på schemat.

– Vi är 18 spelare som åker ner till Frankrike. Det blir ju som ett träningsläger med träningsmatcher mot både oss själva, för vi har ju två lag, och Frankrike. Och sen så kommer vi även ha tre officiella landskamper och däremellan kommer vi ha väldigt mycket matchspel och träning och gnugga på vårt spel, berättar förbundskapten Heléne Bernhardtz, som ser veckan som ett bra tillfälle att sätta nya delar i spelet på plats.

– Vi har ju tränat på lite nytt spel så det ska vi fortsätta att nöta in här då med fler spelare också så att vi får fler som kommer in i det. Vi var ju i Kroatien i april/maj och testade på lite nytt men då var ju inte alla med och nu får vi ju fler som kan testa in i det här nya spelet också där vi kan se vilka kombinationer av spelare vi kanske tycker passar bäst ihop.

Att detta är sista gången laget träffas innan det är dags för EM-kval i Bulgarien 11-14 juli, dit elva spelare ska tas ut, gör också samlingen till en viktig del i uttagningsprocessen, förklarar förbundskapten Bernhardtz.

– Det blir ju viktigt för alla som är här att få ta del av spelet och sen också då att vi ska kunna göra en uttagning. Det blir ganska bra att vi är många är så det är ju många som får chansen att visa att man vill vara med.

Sveriges matcher mot Frankrike under veckan sänds på handbollplay.se/beachhandboll