Nyheter

Beach / 24 februari 2022

Europamästarna laddar i Kroatien

Efter det sensationella EM-guldet i fjol är det VM i Grekland som är sommarens stora mål för U18-landslaget i beachhandboll. 14 spelare har tagits ut till en turnering i Kroatien i månadsskiftet april/maj. 

Efter stor dramatik stod Sveriges som segrare när U17-EM i beachhandboll avgjordes i Bulgarien i somras och förberedelserna för kommande mästerskap är igång. 14–19 juni avgörs U18-VM i Grekland och i förberedelserna kommer laget att delta i Jarun Cup i den kroatiska huvudstaden Zagreb 27 april–2 maj. Dessutom kommer laget att under vistelsen få ett träningspass med Kroatien främsta beachhandbollstränare, Mladen Paradzik.

– Äntligen drar vi igång beachsäsongen, det ska bli oerhört kul, spännande och inspirerande att arbeta med denna grupp igen. Det finns en enorm bredd i denna åldersgrupp och det ska bli intressant att även få se de nya ansiktena i truppen, säger Tony Carlsson som delar förbundskaptensuppdraget med Jesper Knutsson.

– Vi kommer att ställa upp i både junior- och seniorklassen för att få många  matcher mot tufft motstånd och de bästa förutsättningarna att utveckla denna grupp för att kunna vara med och slåss om medaljerna även på ett VM.

Åtta av de 14 spelarna blev europamästare i somras, sex spelare är nya i den här truppen.

U18-HERRARNAS TRUPP TILL JARUN CUP 28 APRIL–1 MAJ

Målvakter:
Simon Holmqvist, Halmstad Handboll
David Neij, Halmstad Handboll
Oscar Lindell, Torslanda HK
Vänster: 
Måns Arrhenius, Halmstad Handboll
Albin Henriksson, Torslanda HK
Höger:
Gustav Hanssen, Torslanda HK
Rasmus Lenzi, Önnereds HK
Victor Paldanius, Lugi HF
Mittsex:
Linus Andersson, Torslanda HK
Oskar Johansson, H43 Lund
Specialister:
Johan Samuelsson, Lugi HF
Erik Lundgren, H43 Lund
Försvarare: 
Adrian Blomdahl, Torslanda HK
William Nederman, Kävlinge HK

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån