Nyheter

U-landslag / 24 februari 2022

Färdiglottat inför herrarnas U18-EM

De svenska U18-herrarna kommer i sommar att spela sitt första mästerskap och i dag lottades EM-grupperna. 

16 lag med U18-herrar (födda 2004/05) gör upp om EM-guldet i montenegrinska huvudstaden Podgorica 4–14 augusti – däribland Sverige. I dag lottades grupperna och det står klart att Sverige ställs mot Spanien, Frankrike och Färöarna i det inledande gruppspelet. De två bästa lagen går sedan vidare till huvudrundan och övriga två till placeringsmatcher.

– Spontant är det en spännande lottning även om vi på grund av coronan inte kunnat se alla länder, men vi har tid på oss att kartlägga dem nu, säger förbundskaptenen Björn Sätherström som i november ledde laget i kullens tre första landskamperna.

– Spanien mötte vi i höstas och fick stryk den gången, ett duktig lag som jag dock tycker att vi har bra chans mot. Frankrike har jag inte sett alls än, men det är en stark handbollsnation som brukar bli bättre ju äldre spelarna blir och de får fysiken på plats. Färöarna är också luriga och ska bli roliga att få möta. EM är tufft ovh det gäller att prestera i varje match för att gå långt.

Landslaget kommer ha dubbla riksläger under våren och spelar också Scandiberico tournament i Norge i slutet av juli innan avresan till Montenegro.

HERRARNAS U18-EM

Datum: 4–14 augusti
Spelort: Podgorica, Montenegro
Grupp A: Tyskland, Island, Ungern, Polen
Grupp B: Kroatien, Portugal, Italien, Montenegro
Grupp C: Slovenien, Danmark, Norge, Serbien
Grupp D: Spanien, Sverige, Frankrike, Färöarna