Nyheter

Beach / 21 augusti 2022

Fin svensk prestation när Norge återigen stod för motståndet

Sverige byggde vidare på lördagens match mot Norge genom att vinna första set och dessutom fortsättningsvis spela jämnt när grannländerna på nytt ställdes mot varandra i sanden i Trollhättan under söndagseftermiddagen. I slutändan vann ändå grannlandet med sammanlagt 2–1.

– Vi avslutade helgen med den bästa insatsen, menade förbundskapten Mikaela Johansson.

Det har varit en långhelg fylld av beachhandboll i Trollhättan. Det svenska damlandslaget har samlats och mött Norge för ett par landskamper där grunden inför den fortsatta satsningen skulle sättas. I lördags blev det förlust i raka set och möte nummer två ägde rum på söndagseftermiddagen där Sverige omedelbart kopplade ett inledande grepp. Förvisso var det motståndarna som prickade in de två första poängen, men snabbt replikerade Timea Schmidinger och sedan fylld Blågult på med såväl 4–2 som 6–2.

Sverige behöll kommandot genom hela setet som kom att avgöras av Caroline Månsson. Resultattavlan visade 18–16 efter tio minuters spel.

En fin start blev det även på set nummer två där laget hade en 6–4-ledning och där Stina Littorin bjöd på ett antal räddningar. Bortalaget tog sig dock ikapp och förbi där det slutligen blev förlust med 12–15.

Shootout fick därmed avgöra eftermiddagens landskamp. För Sveriges del hittade Maja Cedergren, Caroline Månsson (på straff efter att Ida Rosenback hindrats på ett otillåtet sätt i sitt shootout-försök) och Amanda Hafström rätt, men det var Norge som drog det längsta strået och vann således matchen med 2–1.

– Inställningen och arbetsinsatsen var markant bättre under dagens match och det gjorde att vi bjöd upp till bra kamp och pressade Norge, förkunnade Mikaela Johansson.

– För mig var det här en bekräftelse på att vi har något bra på gång i en trupp med mycket potential.

Genomgående har det varit en fint arrangerad helg för det svenska beachhandbollslandslaget i Trollhättan där prestationerna även har gett mersmak inför kommande samlingar.

– Överlag är jag jättenöjd med helgen och jag ser fram emot framtiden, berättade förbundskaptenen.

LANDSKAMPER I TROLLHÄTTAN

20 augusti, 18.00: Sverige–Norge 0–2 (12–22, 8–16)
Svenska poänggörare: Ida Rosenback 8, Maja Svanberg 6, Caroline Månsson 4, Maja Cedergren 2.
21 augusti, 15.00: Sverige–Norge 1–2 (18–16, 12–15, 6–9)
Svenska poänggörare: Caroline Månsson 14, Ida Rosenback 8, Maja Cedergren 6, Signe Karlsson 4, Timea Schmidinger 2 och Amanda Hafström 2.

Text: Erik Malmqvist
Foto: Studio Darsland