Nyheter

Beach / 20 augusti 2022

Förlust i första landskampen mot Norge

Det svenska damlandslaget i beachhandboll har tagit sina första steg mot framtida mästerskap. På lördagen spelades en efterlängtad landskamp mot Norge där det blev förlust med 0–2 i set.

– Det här var en väldigt bra läropeng för oss, sammanfattade förbundskapten Mikaela Johansson efteråt.

Den här helgen samlas det svenska beachhandbollslandslaget för träningar och matcher i Trollhättan. För motståndet i matcherna står Norge där den första landskampen spelades på lördagskvällen. Direkt under de inledande sekunderna visade de svenska damerna upp attityd när de kastade sig fram och vann lösa bollar i sanden.

Kvällens främsta poänggörare i Blågult var Ida Rosenback som även var den spelare i laget som spräckte nollan. Norge fick dock bäst utdelning och i underläge 4–10 begärdes den första timeouten. Som direkt effekt satte Maja Svanberg dit en tvåpoängare, men i slutändan vann grannlandet ändå första set med 22–12.

Förlust skulle det även bli i set nummer två där resultatet skrevs till 16–8, vilket fastställde slutställningen till 2–0 i Norges favör.

– Vi mötte ett väldigt bra Norge med många rutinerade spelare, vilket resultattavlan speglade i kväll, menade Mikaela Johansson.

– Vi är i början av vår resa med många unga tjejer och ett gäng som aldrig spelat ihop, men nu efter matchen kan vi tydligt se vad vi behöva jobba på framöver. De bra saker som vi gjorde ska vi också se till att göra oftare och bli ännu bättre på.

Chans att spinna vidare på de positiva inslagen finns redan på söndagen när det är dags för nästa möte med Norge. Matchen inleds klockan 15:00 i Trollhättan.

– Det var kul att det kom så mycket folk för att kolla på matchen. Vi hoppas på ännu bättre drag i morgon, hälsade Johansson.

LANDSKAMPER I TROLLHÄTTAN

20 augusti, 18.00: Sverige–Norge 0–2 (12–22, 8–16)
Svenska poänggörare: Ida Rosenback 8, Maja Svanberg 6, Caroline Månsson 4, Maja Cedergren 2.
21 augusti, 15.00: Sverige–Norge
Matchen sänds på Solidsport.

Text: Erik Malmqvist
Foto: Studio Darsland