Nyheter

Dam / 19 augusti 2022

EM-uppladdning mot Tjeckien i oktober – snart släpps biljetterna

Den 4 november drar EM i Slovenien igång. Inför mästerskapet laddar de svenska damerna upp med landskamper mot Tjeckien i Kalmar (28 oktober) och Karlskrona (30 oktober). Biljetterna till EM-uppladdningen släpps den 25 augusti.

– Jag är säker på att det blir två bra matcher och att båda lagen kommer bjuda på attraktiv handboll. Vi ser fram emot att få spela i Karlskrona och Kalmar och hoppas på ett bra stöd från läktarna, säger förbundskapten Tomas Axnér.

EM i Slovenien närmar sig där Sverige ställs mot Danmark, hemmanationen Slovenien och Serbien i gruppspelet i Celje. För att komma väl förberedda till mästerskapet väntar två landskamper mot Tjeckien.

– Ett dubbelmöte mot Tjeckien inför EM blir ett bra genrep för oss inför mästerskapet. Det är en europeisk nation som är på väg upp på damsidan med flertalet spännande spelare med Marketa Jerabkova i spetsen som blev MVP när Vipers Kristiansand vann Champions League i våras, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Landskamperna spelas i Hatstore Arena (Kalmar) fredagen den 28 oktober och Brinova Arena (Karlskrona) söndagen den 30 oktober. Senast de svenska damerna spelade i Karlskrona var i VM-kvalet mot Slovakien 2019 medan vi får gå tillbaka ända till 1958 för den senaste damlandskampen i Kalmar, då Sverige föll mot Danmark med 4–12.

Biljetterna till matcherna mot Tjeckien släpps torsdagen den 25 augusti via handboll.ebiljett.nu.

SVERIGE–TJECKIEN

Fredag 28 oktober, avkast 18.15: Hatstore Arena, Kalmar. Matchen sänds i SVT 2.
Söndag 30 oktober, avkast 16.00: Brinova Arena Karlskrona. Matchen sänds i SVT 1.

Text: Olof Lidh / Foto: Christoffer Borg Mattisson