Nyheter

Beach / 18 augusti 2022

Första samlingen för beachlandslaget

Dubbla landskamper mot Norge är vad som väntar i nystarten för det svenska damlandslaget i beachhandboll som samlas i Trollhättan kommande helg.

– Jag ser fram emot att få träffa tjejerna och att hitta alla individers spetskvaliteter, säger förbundskapten Mikaela Johansson.

Truppen togs ut i början av juli och nu har det äntligen blivit dags för det svenska damlandslaget i beachhandboll att samlas och spela sina första landskamper i den här konstellationen. I de två planerade matcherna i Dalhöfs Park i Trollhättan är det Norge som står för motståndet vid båda tillfällena. Första mötet spelas på lördag klockan 18:00, medan match två inleds klockan 15:00 på söndagen.

– Eftersom vi inte har så mycket tid tillsammans så kommer det vara ett intensivt läger med fokus på att hitta spel och roller som passar oss, förklarar förbundskapten Mikaela Johansson.

– Vi kommer endast ha tre träningar innan vi ställs inför första matchen mot Norge. Det gör att vi går in till matchen med ödmjukhet och målet är att hitta saker att bygga vidare på. Det kommer att ge oss nyttig erfarenhet och kunskap om vad vi har för kvaliteter i gruppen.

Den ursprungliga spelartruppen presenterades för drygt en och en halv månad sedan. Ett fåtal förändringar har skett sedan dess där Emma Frisk och Elsa Frisk lämnat återbud på grund av skada. In som ersättare kommer istället Marie Eklund från Huddinge HK.

De två landskamperna mot Norge är en del av Trollhättan Action Week 2022 som pågår mellan 19-28 augusti.

– Som förening är vi otroligt stolta att nu även få välkomna landslaget i beachhandboll till Trollhättan! Vi ser fram emot en underbar helg tillsammans med beach-gänget och är övertygade om att vi kommer inleda Trollhättan Action Week på ett fantastiskt sätt, säger Christian Wedel från KFUM Trollhättan Handbolls styrelse.

TRUPPEN TILL LANDSLAGSSAMLINGEN 18–21 AUGUSTI

Tuva Lundén, IF Hellton
Maja Cedergren, Torslanda HK
Caroline Månsson, Mölndal HK
Louise Neidenström, Hammarby IF
Lovisa Kardell, Skånela IF
Ella Johansson, VästeråsIrsta HF
Stina Littorin, Kärra HF
Amanda Hafström, Kärra HF
Signe Karlsson, KFUM Trollhättan
Timea Schmidinger, Kärra HF
Marie Eklund, Huddinge HK
Maja Svanberg, Borlänge HK
Ida Rosenback, IK Sävehof

LANDSKAMPER I TROLLHÄTTAN

Spelort: Trollhättan
20 augusti, 18.00: Sverige–Norge
21 augusti, 15.00: Sverige–Norge
Matcherna sänds på Solidsport.

Text: Erik Malmqvist
Foto: EHF