Nyheter

Beach / 17 mars 2023

Förbundskaptener klara för kommande U-landslag

Martin Käck och August Elmberg blir förbundskaptener för damernas respektive herrarnas kommande U15-landslag. Till sin hjälp får de Alfred Joelsson och Fredrik Suneson. 

Nästa år är det dags för de första mästerskapen för beachhandbollsspelarna födda 2008 och 2009 och spelarutbildningarna kommer att starta den här sommaren. Det står nu klart att Martin Käck blir förbundskapten och Alfred Joelsson assisterande för damerna och August Elmberg förbundskapten med Fredrik Suneson som assisterande för herrarna.

Samtliga fyra har en lång bakgrund och landslagsmeriter inom beachhandbollen:
• Martin Käck har till exempel spelat fem mästerskap för Sverige och har ett antal SM-guld på meritlistan. I dag är han ungdomstränare i både Göteborg och i Lund.
• Alfred Joelsson mästerskapsdebuterade 2021 och har gått ledarutbildningar int beachhandbollen hos såväl Europeiska som Svenska Handbollförbundet. Elmberg
• August Elmberg gör sitt sista år med U17-landslaget på herrsidan och är involverad i det mesta som svensk beachhandboll. Bland annat skapar han utbildningsmaterial och håller i spelar- och ledarutbildningar.
• Fredrik Suneson är aktiv i dagen herrlandslaget i beachhandboll och satsar nu på en ledarkarriär såväl på beachen som inomhus.

Bilden: Martin Käck, Alfred Joelsson, August Elmberg och Fredrik Suneson