Nyheter

Beach / 13 maj 2022

U18-herrarna som ska jaga VM-framgångar

Förra året blev de europamästare i U17-klassen – i sommar är det U18-VM som gäller. I dag har den svenska truppen tagits ut och gruppmotståndarna har lottats fram. 

U18-VM går av stapeln i Heraklion på Kreta i Grekland 14–19 juni och Sverige åker dit med gott självförtroende. Förra året blev Sverige sensationellt europamästare i U17 och så sent som för två veckor sedan imponerade laget i prestigefyllda Jarun Cup i Kroatien där det blev seger i U18-klassen och semifinal i seniorklassen som man också ställde upp i.

– Det var ett väldigt lyckat läger där vi spelade många matcher med gott resultat. Olika delar av spelet praktiserades, samspelet i såväl försvar som anfall förbättrades betydligt och vi fick också mycket tid för teoretiska förberedelser inför äventyret i Grekland, säger Tony Carlsson som är förbundskapten tillsammans med Jesper Knutsson.

Sverige var toppseedat inför dagens lottning och kommer i det inledande gruppspelet att ställas mot Iran, Qatar och USA.

– Det är svårt att säga så mycket om motståndarna i dagsläget. Iran vet vi vann deras kontinentmästerskap och de är också ofta bra på seniorsidan. USA och Qatar har vi oftast vunnit mot på seniorsidan, men det är svårt att dra några slutsatser av det. Första målet är så klart att gå vidare från gruppen, sedan får vi se vilka vi i stå fall ställs emot.

TRUPPEN TILL U18-VM I BEACHHANDBOLL

Målvakter:
Simon Holmqvist, Halmstad Handboll
Oscar Lindell, Torslanda HK
Vänster: 
Albin Henriksson, Torslanda HK
Höger:
Gustav Hanssen, Torslanda HK
Victor Paldanius, Lugi HF
Mittsex:
Linus Andersson, Torslanda HK
Oscar Johansson, H43 Lund
Specialister:
Johan Samuelsson, Lugi HF
Försvarare: 
Adrian Blomdahl, Torslanda HK
William Nederman, Kävlinge HK