Nyheter

Dam | Herr / 12 maj 2022

Dubbla trupper till Playitas uttagna

Förbundskaptenerna Tomas Axnér och Glenn Solberg och har kallat 15 spelare vardera till en veckas träningsläger med inriktning på fys på Playitas 14–21 juni. 

Liksom förra året får dam- och herrlandslagen möjlighet att åka på läger till Playitas på Fuereventura, detta i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).

– Den här veckan ligger utanför de internationella landslagsperioderna, så vi är dels tacksamma för att klubbarna släppt sina spelare och dels för att SOK ger oss den här möjligheten i en väldigt bra och stimulerande miljö, säger damlandslagets förbundskapten Tomas Axnér som tagit ut en trupp med många spelare med rutin från mästerskap och andra tävlingsmatcher kombinerat med unga talanger. Bland annat finns VM-spelarna Elin Hansson, Daniela de Jong och Vilma Matthijs Holmberg med, liksom Isabelle Andersson (bilden) som är tillbaka efter korsbandsskadan hon drog på sig under OS-uppladdningen i fjol.

– Vi har tagit ut en trupp med spelare som befinner sig i eller strax utanför landslaget och kommer att jobba mycket med fysisk träning. Vi kommer att testa samtliga spelare i vår fysprofil i regi av Rickard Nilsson på SOK, men det kommer även ges tid för en hel del individuell teknikträning, säger Axnér.

Herrlandslagets förbundskapten Glenn Solberg har färre rutinerade spelare, men europamästaren Isak Persson (bilden) finns med liksom Jack Thurin som också spelat mästerskap för Sverige. I truppen finns också unga talanger som Alexander Lindén, Kelvin Roberts, Johan Ericsson och Mikael Helmersson som alla är födda 2003 samt den 16-årige målvakten Arvid Skoog (fyller 17 nästa vecka).

– Det blir härligt att resa till Playitas igen med så många lovande och duktiga spelare. Vårt fokus är att bygga en bra fysisk grund och tillsammans med Rickard kommer det garanterat att bli en både lärorik och utvecklande vecka för såväl spelarna som ledare, säger Solberg.

DAMLANDSLAGETS TRUPP TILL PLAYITAS

Målvakter: 
Sofie Börjesson, IK Sävehof
Rebecca Nilsson, Tus Metzingen
Vänstersex: 
Jackie Moreno, Borussia Dortmund
Elin Hansson, Skuru IK
Mittsex: 
Vilma Matthjis Holmberg, Skuru IK
Sofia Hvenfelt, Köpenhamn Håndbold
Clara Monti Danielsson, Chambray Touraine
Högersex: 
Ida Gullberg, H65 Höör
Vänsternio:  
Fanny Elovson, Önnereds HK
Elma Örtemark, Skövde HF
Isabelle Andersson, H65 Höör
Mittnio: 
Thea Stankiewicz, Århus Håndbold
Daniela de Jong, Skuru IK
Högernio:
Malin Sandberg, H65 Höör
Sara Johansson, Skara HF

HERRLANDSLAGETS TRUPP TILL PLAYITAS

Målvakter: 
Alexander Lindén, HK Aranäs
Oscar Sävinger, Redbergslids IK
Marko Roganovic, Eskilstuna Guif
Arvid Skoog, Önnereds HK
Vänstersex: 
Axel Andersson, Lugi HF
Kelvin Roberts, IK Sävehof
Mittsex: 
Kassem Awad, HK Malmö
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad
Johan Ericsson, HK Aranäs
Högersex: 
Isak Persson, Lugi HF
Vänsternio: 
Mikael Helmersson, SG Flensburg-Handewitt
Marcus Norrbrink, Önnereds HK
Mittnio: 
Gustav Davidsson, Hammarby IF
Högernio: 
Jack Thurin, IFK Skövde
Erik Persson, Eskilstuna Guif

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån