Nyheter

Dam / 1 juni 2018

Återförenas – och landslagsdebuterar tillsammans

 
Senast Jessica Ryde och Cassandra Tollbring spelade tillsammans förde de H65 Höör till ett historiskt SM-guld. I morgon återförenas de igen och landslagsdebuterar.

• • •

Sverige blev i onsdags klart för EM i Frankrike i vinter och avslutar i morgon EM-kvalet i Idrottshuset i Örebro mot Färöarna. Två ändringar finns i den svenska truppen jämfört med matchen mot Makedonien: Bella Gulldén och skadade Johanna Bundsen utgår, in kommer Cassandra Tollbring, som varit med under hela veckan, och Jessica Ryde.
Båda debuterar därmed i A-landslaget och spelar sin första match tillsammans efter att de tillsammans med Sofia Hvenfelt, som i morgon gör sin fjärde A-landskamp, spelade hem SM-guldet till H65 Höör för ett år sedan.
– Det kul att få spela tillsammans igen och det är också en trygghet att vi känner varandra bra. Jag vet hur Sofia tänker både framåt och bakåt och hur Jessica vill få bollarna, säger Tollbring, som har en stark säsong bakom sig i norska Larvik.
Ett par träningspass har hon hunnit med under veckan och har trivs bra.
– Det har varit skönt att få lära sig rutinerna, hur allting funkar. Nu kan jag slappna av till matchen, jag tycker att det inte finns någonting att stressa upp sig för.
Hur stort är det för dig att debutera i landslaget? 
– Det är jättehäftigt. Det är de bästa spelarna i Sverige jag får spela med och Sverige är ju också ett av de bästa lagen i världen.
Jessica Ryde anslöt till truppen under gårdagen när det konstaterats att Johanna Bundsens bristning stoppar henne från spel.
– Det ska verkligen bli jätteroligt, att spela i A-landslaget är ett mål och dröm jag haft sedan jag spelade i U-landslagen. Då kändes det mer som prova på, nu är det på riktigt, säger Ryde, som den senaste säsongen spelat i danska Midtjylland.
Hur går dina tankar inför landslagsdebuten? 
– Jag försöker ta det som det kommer och ser det som en sjukt bra möjlighet.
Text: Daniel Vandor