Nyheter

Dam / 31 maj 2018

Jessica Ryde landslagsdebuterar när EM-kvalet avslutas

På lördag avslutar de svenska damerna EM-kvalet mot Färöarna i Örebro. Målvakten Jessica Ryde ansluter i kväll till laget som under dagen flyger hem från Skopje där EM-biljetten säkrades i går.

• • •

Efter 32–20 mot Makedonien i går stod det klart att Sverige slutar som sämst tvåa i kvalgruppen och därmed får spela EM i Frankrike 19 november–16 december. Chansen till gruppseger finns fortfarande inför lördagens avslutande match, men då krävs det att Sverige tar fler poäng än Serbien, som möter Makedonien hemma.
Johanna Bundsen har under veckan dragits med en muskelbristning och spelade ingenting i Skopje, men följer med till Örebro för att få fortsatt behandling av det medicinska teamet runt landslaget. Hon kommer dock inte att kunna spela varför Jessica Ryde från danska Midtjylland har kallats in för att bilda målvaktspar med Filippa Idéhn.
Ryde gör därmed landslagsdebut på lördag, liksom Cassandra Tollbring som satt på läktaren i Skopje i går.  På lördag finns Tollbring, om inget oförutsett inträffar, in i matchtruppen. Bella Gulldén kliver samtidigt ur densamma. I övrigt är truppen intakt jämfört med Makedonienmatchen.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
Bilden: Jessica Rydehar kallats in till den avslutande EM-kvalmatchen och landslagsdebuterar därmed på lördag.