Nyheter

Dam / 22 februari 2017

Avgörande VM-kvalmatch i Ystad

Ystad har länge bidragit med landslagsspelare i massor – nu arrangerar staden för första gången en tävlingslandskamp i handboll. De svenska damerna spelar sin avgörande VM-kvalmatch mot Makedonien i Ystad Arena den 13 juni.
– Det ska bli fantastiskt kul att spela i den nya arenan och jag hoppas att publiken kan hjälpa oss att säkra VM-platsen, säger Bella Gulldén.

• • •

I samband med finalhelgen av EM för två månader sedan lottades Sverige mot Makedonien i kvalet till VM i Tyskland kommande december. Första mötet spelas i den makedonska huvudstaden Skopje den 10 juni och nu står det klart att returen spelas i Ystad Arena tre dagar senare. Segraren i dubbelmötet är klar för VM.
– Makedonien är en tuff motståndare, särskilt på bortaplan, men vi har förstås goda förhoppningar om att kunna besegra dem. Det är jätteroligt att vi ska spela i Ystad där alla älskar handboll och där det finns en ny, snygg arena, säger landslagets spelmotor Bella Gulldén.
Ystad Arena invigdes 2016 och rymmer ca 2 800 åskådare.
– Ystad har hjälpt herrlandslaget att ta sig till mängder av mästerskap genom att producera spelare i världsklass, nu får de också möjlighet att hjälpa damlandslaget att kvala in till VM, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
I Ystad gläds man åt att kunna bjuda på handboll även på hög internationell nivå.
– Vi är mycket glada och stolta över att få vara medarrangör för den första tävlingslandskampen i Ystad någonsin, säger Anders Evander, ordförande i Ystads IF Handbollsförening.
– Med nya Ystad Arena har vi möjlighet att söka arrangörskap för landskamper och vår ambition och förhoppning är att det kommer att bli fler handbollslandskampen i Ystad framöver, säger Jonas Rosenkvist, kommundirektör i Ystad.
Biljetterna till Sverige–Makedonien i Ystad Arena släpps senare under våren på handboll.ebiljett.nu.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån