Nyheter

Dam / 8 oktober 2021

Biljetterna till matcherna mot Montenegro släppta

Sverige inledde EM-kvalet på bästa sätt genom storseger över Island inför en fantastisk publik i Eskilstuna. I dag har biljetterna till kommande två hemmalandskamper släppts – matcherna mot Montenegro i Trollhättan och Skövde under VM-uppladdningen. 

2 184 personer tittade på i Stiga Sports Arena i Eskilstuna i går när Sverige körde över Island med 30–17 i EM-kvalpremiären. Samtidigt som landslaget satte sig på planet till Turkiet och EM-kvalmatchen mot Turkiet på söndag (17.00 på TV6 & Viaplay) släpptes biljetterna till kommande två landskamper.

Den 26 november tar Sverige emot Montenegro i Arena Älvhögsborg i Trollhättan (18.30) och den 28 november är det sedan dags för VM-genrepet i Arena Skövde (16.00), återigen mot Montenegro. Sverige inleder sedan VM i spanska Torrevieja den 3 december mot Uzbekistan.

Biljetterna till landskamperna mot Montenegro säljs på Handbollslandslaget.se/biljett.

– Det var underbart att få spela inför hemmapubliken igen och inramning i Eskilstuna i går var fantastisk. Det har det varit i Trollhättan också de gånger vi spelat inför publik där. Tyvärr var det utan publik förra året, men nu är vi glada att de får komma tillbaka och vi hoppas att så många som möjligt kommer och kollar, säger svenska lagkaptenen Carin Strömberg.

Jamina Roberts, som för två månaders sedan utsågs till OS bästa vänsternia, avgjorde senast Sverige spelade landskamp i Skövde, mot Serbien i EM-kvalet 2018.

– Då var det fullsatt och härlig stämning och jag hoppas att det blir likadant den här gången. Montenegro är en bra motståndare och det är en viktig match för oss eftersom det är den sista innan VM drar igång, säger hon.

SVERIGE–MONTENEGRO

Fredag 26 november: Arena Älvhögsborg, Trollhättan (18.30)
Söndag 28 november: Arena Skövde (16.00)
Biljetter säljs på Handbollslandslaget.se/biljetter

Foto: Bildbyrån