Nyheter

Dam / 9 december 2021

Evelina Eriksson ansluter till VM-truppen

Målvakten Evelina Eriksson kommer i kväll att landa i Spanien och skrivs in i den svenska VM-truppen inför matchen mot Norge på lördag. Hon ersätter Martina Thörn. 

Efter fyra VM-matcher gör Sverige sitt första byte i den 18 spelare stora truppen. Målvakten Martina Thörn, som har bäst räddningsprocent av alla målvakter hittills i VM, lämnar truppen i kväll. Hon träffades i huvudet dubbla gånger i mötet med Puerto Rico och bedöms inte kunna vara tillbaka i spel förrän tidigast i mitten på nästa vecka.

– Det är förstås jättetråkigt för Martina som gärna hade stannat kvar och som förmodligen hade kunnat bli spelklar senare i turneringen, men samtidigt behöver vi tre målvakter som är aktuella för varje träning och match om något skulle hända. Det är också uteslutet att vi ska stressa för att Martina ska komma tillbaka snabbare, utan det här beslutet är lika mycket för Martinas skull och för det ansvar vi har för hennes välmående, säger förbundskaptenen Tomas Axnér som valt att kalla in Evelina Eriksson.

Eriksson är är regerande Champions League-mästare med norska Vipers och var med som reserv på plats under EM i Danmark för ett år sedan. Hon har hittills spelat två A-landskamper.

– Vi har fortsatt en oerhört stark målvaktstrio och Evelina har under hela uppladdningen och inledningen av mästerskapet varit standby och testats regelbundet för att kunna ansluta snabbt om något skulle hända, säger Axnér.

Text: Daniel Vandor / Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån