Nyheter

Dam / 9 december 2021

Linn Blohm: ”Allt i våra egna händer”

Ikväll inleder Sverige sitt äventyr i huvudrundan i Castellón. Linn Blohm betonar att VM-ödet fortfarande ligger i svenskornas egna händer.

– Det är väldigt skönt att vi själva kan avgöra det, säger mittsexan inför mötet med Kazakstan. 

Mittsexan Linn Blohm berättar under onsdagen att det oavgjorda resultatet mot Nederländerna var en tappad poäng. Men på bussen påväg till Castellón, spelorten i huvudrundans andra grupp, är det glada miner på de svenska landslagsspelarna.

– Ja, vi är glada här. Det var deppigt igår kväll eftersom vi hade möjlighet att avgöra matchen i vårt sista anfall. Men vi har fortfarande allt i våra egna händer. Det är väldigt skönt att vi själva kan avgöra det, berättar Blohm som noterades för fyra mål tisdagens gruppfinal i Torrevieja.

Hur roligt var det att spela mot kvalificerat motstånd?

– Jätteroligt. Vi hade pratat om matchen mot Nederländerna ända sedan vi samlades. Det kändes som att VM startade på riktigt. Men vi hade gärna haft med oss två poäng.

Sverige fick en blixtrande start mot Nederländerna och ledde ett tag med fem bollar. Linn Blohm har svårt att förklara vad som hände när Sverige sedan tappade greppet om matchen.

– De gick upp på oss och provocerade fram tekniska fel som de straffade oss på. Vi fick kämpa i varje anfall efter det. Vi har en plan B och plan C för såna situationer. Men det var ett väldigt bra lag vi mötte. De har riktigt bra spelare på varje position. Men det är frustrerande när det inte funkar och vi spelar bort våra anfall, fortsätter Linn Blohm som även slår fast följande:

– Vi har inte råd att göra samma misstag mot till exempel Norge. Det är något vi måste prata om.

Är du en sådan spelare som vill se om dina matcher i detalj och se vad som gick bra respektive mindre bra?

– Ja, det är jag. Jag har faktiskt sett matchen en gång. Det gjorde jag igår kväll när vi kom tillbaka till hotellet. Jag gillar att se vad som verkligen hände.

Hur går dina tankar kring förutsättningarna i huvudrundan?

– Vi gick snabbt igenom dem när vi kom tillbaka efter matchen mot Nederländerna. Vi vet att de är före oss med två plusmål och att det kan handla om målskillnad i slutet. Det är något vi har i bakhuvudet. Men vi ska först och främst göra jobbet mot Kazakstan.

Fem timmar före avkast mellan Sverige och Kazakstan möts Nederländerna och Rumänien. Att Linn Blohm och de övriga landslagsspelarna håller en tumme för Rumänien är ingen överraskning.

– Självklart vore det skönt om Rumänien lyckas ta poäng av Nederländerna. Men just då ligger vi nog och sover och laddar upp för vår egna match.

Att spela match varannan dag kommer så småningom ta ut sin rätt på kroppen, tror Linn Blohm.

Hur mår kroppen just nu?

– Jo, den mår bra. Vi har haft två lite lättare matcher hittills som vi har kunnat rotera lite i. Men nu kommer en period där matcherna är viktigare. Det kommer nog kännas i kroppen att man spelar varannan dag.

Vad gäller mot Kazakstan?

– Jag vet inte hur de spelar eller så. Men det är en match vi ska vinna, avslutar Blohm.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån