Nyheter

Dam / 3 december 2020

Följ landslaget från spelarrummen

Följ med handbollslandslaget bakom kulisserna när Svenska Spels Heja-studio knackar på dörren till landslagsstjärnornas hotellrum. I studioprogrammet kommer fansen få lära känna den svenska EM-truppen lite närmre när de tas med in i bubblan på spelarhotellet i Silkeborg.

LADDA NER GAMEDAY HANDBOLLSLANDSLAGET I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY

I kväll spelar Sverige den första matchen i årets Europamästerskap när Tjeckien står för motståndet. Med en genrepsseger mot Ungern i bagaget är de svenska tjejerna laddade inför ett spännande mästerskap.

Men allt är inte som det brukar vara. Redan inför träningsmatcherna mot Ungern förra veckan gick landslaget in i sin bubbla och sedan dess har spelarna inte träffat någon utanför truppen. I Danmark kommer spelarna tillbringa i stort sett all tid utanför träning och match på sina hotellrum.

Nu ger Svenska Spel landets alla handbollsfans en unik möjlighet att följa med in i EM-bubblan. I studioprogrammet Svenska Spels Heja-studio – inside handbollslandslaget kommer tittarna bjudas på unikt material inifrån spelarnas hotellrum.

– Det ska bli roligt att ta med fansen in i bubblan och jag hoppas att de ska få lära känna oss spelare lite bättre. Vi kommer ju helt klart visa upp sidor av oss som kanske inte så många känner till, säger Filippa Idéhn som tillsammans med Anna Lagerquist är först ut att öppna dörren till hotellrummet.

– Vi kommer få lära känna landslagsstjärnorna på ett mer personligt plan och ta del av deras förberedelser inför matcherna. Spelarnas hotellrum är verkligen så nära deras hem man kan komma och det är en miljö som inga svenska handbollsfans tidigare har fått tillträde till. Men nu öppnar spelarna hotellrumsdörren och erbjuder fansen en unik inblick i deras liv i EM-bubblan, berättar Stina Packalén, sponsringsprojektledare på handbollens huvudsponsor Svenska Spel.

Programmet kommer sändas live i handbollslandslagets app Gameday och i Svenska Spels sociala medier de dagar som laget inte spelar match. Chatt och omröstningar kommer att vara öppna så att tittarna ska kunna interagera live med spelarna.

Under sändningarna kommer också andra intressanta gäster att dyka upp.

Första avsnittet av Svenska Spels heja-studio – inside handbollslandslaget sänds på fredag 4 december klockan 12.00.

Foto: Bildbyrån