Nyheter

Dam / 7 december 2020

Hagmans EM-bubbla, del 3

Efter en poäng mot Spanien väntar nu gruppfinal mot Ryssland. Nathalie Hagman snackar upp den sista matchen i gruppspelet och berättar om landslagets tävling ”Alla mot Alla” som närmar sig final. 

I helgen utspelades en dramatisk gruppspelsmatch mellan Sverige och Spanien i Herning. Landslaget tog ledningen i andra halvlek, men mötet slutade oavgjort efter några spännande slutminuter. Det innebär att Sverige är klart för huvudrundan.

– Det var starkt att vi kom tillbaka och fick med oss en viktig poäng. Självklart hade det suttit fint med en seger, men den här poängen kan bli viktig längre fram. Vi står bra bakåt, men vi kan få bättre utdelning i kontringsspelet. Det är något som vi velat göra både mot Tjeckien och Spanien, men där har vi inte riktigt kommit igång. Det är ett vapen som vi vill få till mot Ryssland, säger Nathalie Hagman.

Hagman spelade mycket i första matchen mot Tjeckien, men fick mindre speltid (15 minuter) mot Spanien.

– Man vill alltid spela mer såklart. Det var mycket fokus försvarsspelet igår och då valde Tomas Axnér att använda Mathilda Lundström. Det har varit mycket byten, så jag har en förhoppning att spela mer nästa match.

Inför EM berättade Nathalie Hagman om att landslaget skulle ha flera aktiviteter på hotellet mellan matcherna. Bland annat gör spelarna upp i ”Alla mot Alla”, en frågesport som inspirerad av Filip och Fredriks populära program.

– Det är Filippa Idéhn och Jamina Roberts som styrt upp det. Det är väldigt uppskattat, och i den här hotelldöden är det skönt att ha något socialt att göra utöver genomgångar, träningar och matcher. De gör ett väldigt bra jobb.

Under söndagen har laget genomfört två semifinaler i ”Alla mot Alla” och snart väntar final.

– Jag har inte deltagit, men jag är mer en hejarklacksledare som styr publiken och stöttar deltagarna. Sedan finns jag även med som musikansvarig och sköter lurarna när deltagarna inte får lyssna på det andra laget svarar på frågorna.

Vilka är bäst i laget på frågesport?

– Det är svårt att säga eftersom det är många olika kategorier. Carin Strömberg, Melissa Petrén och Emma Rask vann den första semifinalen och den andra tog Johanna Forsberg, Nina Dano och Elin Hansson hem. Men jag tror på Carin Strömbergs lag i finalen.

På måndag spelas den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland, som vunnit båda sina matcher mot Spanien och Tjeckien.

– Ryssland är starka som alltid och har gjort det bra under de senaste åren. De saknar några nyckelspelare men har ändå vunnit. De fick kämpa lite mot Tjeckien men vann ändå. Vi måste göra en bra match för att vinna. Jag tror att Ryssland kan passa oss bra försvarsmässigt och då handlar det om att få igång kontringsspelet.

Hur bra är Ryssland tycker du?

– De har ett snabbt spel och är individuellt skickliga, men jag tycker att vi har ett fint lag också. Om vi följer taktiken får igång det klassiska med målvakt- och försvarsspelet, så att vi kan få lite enkla mål har vi en chans att slå dem.

Text: Marcus Heed