Nyheter

Dam / 13 december 2020

Hagmans EM-bubbla, del 5

Sverige är borta från medaljchanserna i EM men har laddat om för att avluta turneringen snyggt. Nathalie Hagman delar med sig av tankarna efter förlusten mot Danmark och har ställt in siktet på att besegra Montenegro. 

– Jag vet inte hur andra lag tänker när de har åkt ut, men vi ser alla matcher som viktiga.

Sverige fick en dyster start på huvudrundan när man förlorade mot Danmark med 22–24. Därmed försvann chanserna att gå vidare till semifinal.

– Det var jämn match där småsaker gjorde att Damark kunde vinna. Vi fick igång kontringsspelet som vi saknat, men vi bränner straffar och vissa lägen som vi behövde sätta. Om vi hade haft de små marginalerna på vår sida hade vi fortfarande haft chansen att gå vidare till semifinal, säger Nathalie Hagman och fortsätter:

– Det känns lite tomt nu när vi är ute, men samtidigt kommer vi att ställa om och göra allt för att spela bra i de två sista matcherna. Vi har inte så mycket tid ihop med landslaget så det är två matcher som är viktiga för framtiden.

Sverige har haft problem med straffskyttet under turneringen och roterat bland straffskyttarna. I matchen mot Danmark var det bara två av sju straffkast som gick i mål.

– Det är svårt att svara på varför vi inte lyckats där, men det handlar väl om det mentala spelet. Vi har bränt många straffar och då blir det mer fokus på det. Straffar ska man oftast göra mål på och det har vi inte gjort. Vi har många bra straffskyttar, men det har inte kommit igång.

Hur ser du på upplägget i huvudrundan där man kan åka ut redan efter en match? 

– Det är lite segt att de avslutande matcherna inte betyder så mycket. Men uppläget känns helt okej ändå. Vi är små marginaler ifrån att ha något att spela för. Vi är nära att slå Danmark, så det är bittert på det sättet. Men vi anpassar oss efter mästerskapet.

I dag  ställs Sverige mot Montenegro som står på noll poäng i huvudrundan och inte heller kan gå vidare till semifinal.

– Vi har haft väldigt svårt för Montenegro så det är ett ypperligt tillfälle att vända på den trenden. Vi ska fortsätta med det vi gjort bra och bygga vidare fram till OS-kvalet i mars. Vi har mycket vi kan jobba på.

Hagman tror inte att motivationen och inställningen kommer att bli några problem i matchen mot Montenegro.

– Jag vet inte hur andra lag tänker när de har åkt ut, men vi ser alla matcher som viktiga. Andra nationer kanske tänker att det är skitsamma i detta läget, men vi vill alltid vinna även om matchen inte betyder så mycket. När vi har värmt upp och kommer ut till match kommer vi att göra vårt bästa.

Text: Marcus Heed