Nyheter

Dam / 15 mars 2018

Henrik Signell stannar som förbundskapten över OS 2020

Henrik Signell har förlängt sitt kontrakt som förbundskapten för det svenska damlandslaget i handboll. Dessutom innebär det nya kontraktet att han blir förbundskapten på heltid och därmed lämnar klubblaget IK Sävehof.
– Det känns fantastiskt att få möjligheten att arbeta fullt ut med landslaget. Vi har många spännande mästerskap framför oss, säger han.

• • •

Henrik Signell tog över som svensk förbundskapten inför OS i Rio de Janeiro 2016. Där blev en sjundeplats och under EM på hemmaplan samma år slutade Sverige åtta.
För tre månaders sedan ledde Signell Sverige till första semifinalplatsen någonsin i ett VM och Sverige slutade fyra.
– Jag tycker att svensk damhandboll ser allt bättre ut och vi visade på VM att vi kan vara med och slåss om medaljerna i mästerskapen. Framtiden känns oerhört intressant och det ska bli spännande att vara med på den här resan.
Då han nu kliver upp på heltid kommer han också att kunna avsätta mer tid för ligalandslaget, U-landslagen och ett särskilt utvecklingsprojekt med några av de största talangerna. Signell lämnar efter stundande slutspel IK Sävehof som han parallellt varit huvudtränare för de senaste åren.
– Jag har klubben att tacka för att jag är där jag är i dag. Jag har otroligt många fina minnen både som spelare och tränare och har många tidigare medspelare och tränare att tacka. Men allt har sitt slut och jag kommer att göra allt jag kan för att avslutet ska bli så bra som möjligt.
Landslagschefen Lasse Tjernberg om att Signell stannar som förbundskapten:
– Henrik har tillsammans med ett starkt ledarteam fört laget framåt och semifinalplatsen i VM senast är ett kvitto på att han arbetar på rätt sätt. I och med att han nu förlänger och går upp på heltid får han förutsättningarna för att utveckla landslaget ytterligare.
Även assisterande förbundskaptenen Janne Ekman, som även är målvaktstränare i landslaget, har förlängt och stannar till över OS 2020.
Signell, Ekman & resterande del av landslaget samlas på måndag i Serbien för att möta just Serbien två gånger om i EM-kvalet. Den första matchen spelas i Nis den 21 mars medan returen spelas i Skövde den 24 mars. Både lagen har full pott i gruppen, som också innehåller Makedonien och Färöarna.
DANIEL VANDOR