Nyheter

Dam / 16 november 2020

Inget EM-spel i Norge i december

I dag kom beskedet från Europeiska Handbollförbundet att det inte blir något EM-spel i Norge i december. Europeiska och danska handbollförbunden arbetar nu för en lösning där hela mästerskapet kan arrangeras i Danmark. 

Från början var det fem värdstäder och två länder som skulle dela på arrangörsskapet av damernas EM i handboll 3–20 december. Stavanger och Oslo försvann tidigare i år som arrangörsorter på grund av covid-19-situationen och alla matcher på norsk mark (två gruppspel, en grupp i huvudrundan och finalspelet) var tänkt att spelas i nya Spektrum i Trondheim.

Nyligen blev det också klart att Sveriges gruppspel, som skulle spelas i Fredrikshamn, flyttades till Herning. Där avgörs också den grupp i huvudrundan där de tre bästa lagen från Sveriges grupp och från parallellgruppen gör upp om semifinalplatserna.

I dag har Europeiska Handbollförbundet tillsammans med det norska meddelat att det inte blir något EM-spel i Norge över huvud taget på grund av de restriktioner och regler som råder i landet. Arbetet pågår att hitta en lösning där hela mästerskapet kan arrangeras i Danmark och EHF har meddelat att mer information kommer att komma i morgon.

Den svenska truppen ska enligt planen samlas i Trollhättan nästa tisdag och bland annat möta Ungern i två landskamper (28 och 29 november) innan avresan till Danmark den 1 december.

Foto: Bildbyrån