Nyheter

Dam | Herr / 20 november 2020

Anolytech hjälper landslaget i coronatider

Svenska Handbollslandslaget AB har inlett ett samarbete med det Ystadbaserade företaget Anolytech som skapar förutsättningar för att handbollslandslaget på ett bra sätt kan följa de restriktioner som finns under säsongens hemmalandskamper. Samarbetet som inleddes i samband med damlandslagets vänskapslandskamp mot Polen i Ystad i oktober, fortsatte när herrarna EM-kvalade mot Rumänien i Partille och kommer sträcka sig över hela säsongen.

Anolytech och deras produkter hjälper handbollslandslaget att desinfektera ytor i arenorna och ger även spelare, ledare, anställda och volontärer möjligheten att använda ett alkoholfritt alternativ som handdesinfektionsmedel vid samtliga landskamper under säsongen. Anolytech förser även landslaget med en så kallad dimmningsmaskin, som omvandlar medlet till ånga vilket gör att man kan desinfektera lagens och domarnas omklädningsrum på ett säkert sätt på under 15 minuter.

Anolytech/Oiax har sedan 2005 utvecklat och tagit fram en svensk desinfektionsteknik för bakteriefritt vatten samt hand- och desinfektion som är miljövänlig, enkel och effektiv. Den vattenbaserade produkten är helt utan skadliga kemikalier, färgämnen eller alkohol. Produkten är nedbrytbar och väldigt skonsam för människor och miljön.

– Det känns otroligt bra att vi hittat ett samarbete med Anolytech/Oiax. Deras produkt möjliggör det för oss att följa de riktlinjer som finns kring landskamperna. Möjligheten att dimma omklädningsrummen gör att vi känner oss väldigt trygga gentemot de deltagande lagen, domarna och delegater. Att vi dessutom kan erbjuda anolytechs medel som ett alternativ och komplement till alkoholbaserat desinfektionsmedel för personerna i arenan gör också att vi känner att vi tar ansvar gentemot volontärer, leverantörer, media och eventuell publik säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Stefan Fischlein, vd på Anolytech/Oiax:

– Vi är glada över att kunna hjälpa Handbollslandslaget med desinfektion under deras landskampsevenemang. Vi måste alla hjälpas åt i dessa tider och vi vill såklart hjälpa till på vårt sätt.

Klicka här för att läsa mer om produkten och Anolytech