Nyheter

Dam / 12 mars 2021

Inget Senegal i damernas OS-kval

Nästa helg spelar de svenska damerna OS-kval i spanska Lliria, men i stället för tre matcher blir det bara två. Detta sedan Senegal dragit sig ur kvalet på grund av rådande omständigheter. 

Medan de svenska herrarna är i Berlin för att spela OS-kval i helgen laddar damerna för avresan till Spanien på måndag. Spanien, Argentina och Senegal skulle stå för motståndet nästa helg, men nu står det klart att Senegal inte kommer till start.

Senegals Handbollföbund har i en skrivelse till Internationella Handbollförbundet lyft fram den stora sociala och ekonomiska kris som landet just nu genomgår som en effekt av covid-19-pandemin, vilken i sin tur har orsakat protester, dödsfall och enorm skadegörelse runt om i landet.

Internationella Handbollförbundet har beslutat att grupp 1 i OS-kvalet därmed endast kommer att spelas med tre lag. Sverige möter, om schemat inte ändras som följd av de nya förutsättningarna, Spanien klockan 21.00 på fredag och Argentina klockan 18.15 på lördag. Argentina och Spanien avslutar sedan kvalspelet klockan 20.30 på söndag. De svenska matcherna sänds på Kanal 5 och discovery+.

Mer om OS-kvalet

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån