Nyheter

Herr / 12 mars 2021

Anton Lindskog: ”De håller extremt hög nivå”

Som en av elva Bundesliga-spelare i den svenska truppen hyser Anton Lindskog stor respekt för fredagens motstånd. Inför OS-kvalpremiären mot Tyskland kommenterar mittsexan den egna formen och Tysklands stora hot.
– De har tre högernior som håller extremt hög nivå, säger Lindskog.

Kristianstadsonen Anton Lindskog gör sig redo för sin 22:a A-landskamp i karriären. Meritlistan innehåller bland annat vinterns VM-silver samt två SM-guld med IFK Kristianstad och ett guld i U21-VM.

Nyligen nominerades Lindskog till månadens spelare i tyska Bundesliga. I matchen mot Erlangen HC noterades Lindskog för nio mål på tio avslut.

– Det är jäkligt skönt att gå in i en landslagsvecka med en sån match i ryggen. Det är bara positivt, säger Lindskog själv.

Hur nöjd är du med din egna säsong hittills?

– Jo, men det har gått bra. Sen får man aldrig vara helt nöjd. Formen var inte på topp kring nyår. Där tog det lite tid att komma tillbaka från covid-19. Men det går bättre för varje dag som går, fortsätter Lindskog som i sommar byter HSG Wetzlar mot topplaget SG Flensburg-Handewitt.

– Det ska bli ofantligt kul. Det är alla idrottsmäns mål att fajtas om medaljer. Det får man göra i Flensburg med världslaget som de har byggt upp där. Det ska bli extremt inspirerande. Sen är konkurrensen lite annorlunda än i Wetzlar. Det är jag väl medveten om. Men jag ser det som positivt.

I tisdags segrade Sverige i EM-kvalet mot Montenegro. 27–24 skrevs slutsiffrorna i Lund. Nu väntar tre matcher på tre dagar i Berlin. I potten ligger en biljett till sommarens OS i Japan.

– Montenegro-matchen var en bra uppladdning för OS-kvalet. Vi ska inte lägga för stort fokus på hur vi presterade i den matchen. Huvudmålet var att hämta hem två pinnar.

Ni inleder OS-kvalet med match mot Tyskland. Hur kul ska det bli?

– Det ska bli hur kul som helst. Att möta Tyskland i Tyskland blir givetvis en extremt svår uppgift. De kommer vara helt testosteronpumpade och vilja slakta allt som kommer deras väg. Det ska bli kul.

Är ni också laddade?

– Det är vi. Sen hoppas jag att vi kan ha lite mer kyla än dem. Det är extremt viktigt att ha huvudet med sig och inte försvinna iväg.

Enligt Lindskog kan vi förvänta oss en revanschsuget Tyskland på fredag. Tolfteplatsen i vinterns VM var en klar besvikelse.

– De tänker nog att de ska knäppa VM-tvåan på näsan. De kommer vara taggade till tusen för att överbevisa alla som tyckte att de var dåliga i VM. De har fått tillbaka några väldigt viktiga spelare som inte var med i Egypten.

Vilka namn måste ni se upp med?

– De har många bra spelare. Men de har tre högernior som håller extremt hög nivå. De kan rotera på Fabian Wiede, Steffen Weinhold och Kai Häfner men behålla samma kvalité. Det får vi vara med på, avslutar Lindskog.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Bildbyrån