Nyheter

Dam / 24 mars 2018

Jubilaren: "Vi ska vinna med minst åtta mål"

Landslagets äldsta spelare fyller 29 år i dag. Önskepresenten är given:
– Mitt fokus är att vi ska vinna matchen med minst åtta mål, säger Sabina Jacobsen.

Alla i det svenska laget är födda i spannet 1989–1996. Bland 96:orna finns veckans landslagsdebutanter Mathilda Lundström och Sofia Hvenfelt, liksom Olivia Mellegård som har två seniormästerskap i ryggsäcken. I den andra änden av spannet finns 89:orna Sabina Jacobsen, Jenny Alm och Bella Gulldén.
Först att fylla år i veterantrion är lagkaptenen Sabina Jacobsen, som fyller 29 år i dag. Födelsedagen firar hon i Arena Skövde och i stället för egna presenter önskar hon att det delas ut mängder av klappar till motståndarna i Slovenien.
– Vi gjorde en bra förstahalvlek senast där vi smällde på i försvaret och fick målvaktsspelet att fungera, vilket i sin tur gav effektiva kontringar, säger hon när hon blickar tillbaka på matchen i Nis i onsdags.
– Men allt vi gjorde bra i första gjorde vi inte alls i andra. Det är lättare att i efterhand hitta svar på varför det inte fanns något stopp när det gick utför i andra, men där och då, mitt i matchen var det mycket tankar och försök att hitta lösningar och vi lyckades inte där.
Hur tror du dagens match kommer att se ut? 
– Vårt fokus hela matchen kommer att vara att vinna med minst åtta mål, det är den inställningen vi går in med. Det är en tuff målsättning för Serbien är ett bra lag, men samtidigt tror på på det och känner att det är en realistisk inställning.
Serbien toppar EM-kvalgruppen efter tre omgångar med sex poäng. Sverige har fyra poäng, Makedonien två och Färöarna noll. De två bästa lagen i varje grupp plus den bästa av sju grupptreor får spela EM i Frankrike i höst.
Text: Daniel Vandor
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån