Nyheter

Dam | Ligalandslag / 8 februari 2024

Ligalandslaget spelar dubbelt mot Norge

Parallellt med damlandslagets EM-kvalmatcher mot Island runt kommande månadsskifte spelar ligalandslaget att spela dubbla landskamper mot Norges rekruttlandslag. I dag har förbundskaptenen Jesper Östlund tagit ut truppen. 

I förrgår presenterade damlandslagets förbundskapten Tomas Axnér truppen till EM-kvalmatcherna mot Island i Hafnarfjördur den 28 februari och i Karlskrona den 2 mars. Samma vecka kommer även ligalandslaget att samlas i Karlskrona för träningar och matcher mot norska rekruttlandslaget.

Jesper Östlund är förbundskapten för ligalandslaget och har tillsammans med Axnér tagit ut 17 spelare som möter Norge i Karlskrona den 29 februari och 1 mars. 16 spelare kommer vara med i respektive match då Clara Lerby spelar bortamatchen med damlandslaget och den andra matchen med ligalandslaget och Jennifer Johansson gör tvärtom och inleder med ligalandslagets första match och sedan spelar med damlandslaget i returen mot Island.

Många tidigare mästerskapsspelare finns i ligalandslagets trupp: Jessica Ryde, Linn Hansson, Clara Lerby, Vilma Matthjis Holmberg, Clara Peterson Bergsten, Daniela de Jong, Carin Strömberg och Sara Johansson. Därtill finns det också en kvintett som aldrig spelat en A-landskamp: Sofie Börjesson, Alma Skretting, Ida Sembe, Emma Nuhanovic och Malin Sandberg.

– Jag tycker att vi har en väldigt fin bredd i svensk handboll när vi kan ställa upp med ett så här starkt ligalandslag. Det finns rutin i den här truppen med många spelare som har kvalitéer för att slåss om platserna i damlandslaget och vi har också flera unga spelare som jag är övertygad om att vi kommer att få se på högsta nivån framöver, säger Östlund.

LIGALANDSLAGETS TRUPP MOT NORGES REKRUTTLANDSLAG

Målvakter:
Sofie Börjesson, Vipers Kristiansand
Jessica Ryde, Neptunes de Nantes
Vänstersex:
Linn Hansson, Önnereds HK
Clara Lerby, EH Ålborg
Jennifer Johansson, Skuru IK
Mittsex:
Vilma Matthjis Holmberg, Thüringer HC
Olivia Löfqvist, Storhamar Håndball
Alma Skretting, H65 Höör
Högersex:
Clara Peterson Bergsten, Skuru IK
Ida Sembe, IK Sävehof
Vänsternio:
Isabelle Andersson, SG BBM Bietigheim
Charité Mumbongo, Viborg HK
Mittnio:
Daniela de Jong, SCM Ramnicu Valcea
Carin Strömberg, Neptunes de Nantes
Emma Nuhanovic, H65 Höör
Högernio:
Sara Johansson, Skara HF
Malin Sandberg, ESBF Besancon