Nyheter

Dam / 3 mars 2022

Publikfest att vänta i Ystad på lördag

Jakten på en svensk EM-biljett fortsätter i Ystad Arena på lördag och det närmar sig en utsåld arena. Över 2 000 biljetter är sålda och det tittas på lösningar för att öppna upp för fler ståplatser. 

– Det kommer att bli en häftig blågul inramning, lovar Ystads IF:s klubbchef Andreas Narsell. 

Efter två inledande segrar i EM-kvalet spelar blev det under torsdagen förlust för de svenska damerna borta mot Serbien, men redan under lördagen finns det chans till revansch. Återigen står Serbien för motståndet och Sverige har chansen att i Ystad Arena ta ett kliv närmare till EM i Montenegro, Nordmakedonien och Slovenien i november.

Nordmakedonien var för övrigt motståndare när Sverige 2017 säkrade VM-biljetten, just i Ystad Arena. Då var det storpublik och det blir det även på lördag.

– Det var en fantastisk inramning i Ystad den gången, med mycket glädje både på planen och på läktarna och det var också första gången jag fick vara med och fira ett avancemang till ett mästerskap. Tyvärr fick vi inte ha någon publik när vi mötte Polen där i höstas, men jag hoppas att det nu blir samma tryck och stämning som 2017, sa den svenska försvarsgeneralen Anna Lagerquist när det i vintras blev klart att Serbienmatchen skulle spelas i Ystad.

Hittills har 2 000 biljetter sålts och bara ett 100-tal finns för tillfället kvar till försäljning. Då det är en EM-kvalmatch är det Europeiska Handbollförbundets hygienprotokoll som gäller, vilket betyder att att de nedersta två raderna måste lämnas tomma på grund av olika covid 19-zoner i arenan.

– Det känns jättekul att intresset är så stort kring EM-kvalet nu när restriktionerna äntligen släppt och de biljetter som är kvar i läget räknar vi med att sälja. Men vi tittar också på möjligheterna att öppna upp för fler ståplatsbiljetter så att så många som möjligt ska kunna se ett av världens bästa landslag, säger Andreas Narsell, klubbchef i Ystads IF som är lokal arrangör.

Det är inte bara i A-hallen det kommer att vara full fart under lördagseftermiddagen. Inför matchen kommer B-hallen i Ystad Arena att användas av Hand the Ball-projektet som arrangerar spännande rörelseaktiviteter för barn och unga och dessutom har UF Kids en aktivitetsbana.

Återstående biljetter till EM-kvalmatchen mellan Sverige och Serbien på lördag (17.00) säljs på Handbollslandslaget.se/biljetter.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån