Nyheter

Dam / 10 februari 2023

Redo för VM på hemmaplan för första gången

För första gången någonsin kommer VM för damer att spelas i Sverige. 2023 kommer mästerskapet att delas mellan de tre skandinaviska länderna – Sverige, Norge och Danmark.

Invigningsmatchen spelas den 29 november i Fredrikshamn och finalen i Herning den 17 december. I de svenska värdstäderna Helsingborg och Göteborg startar matcherna den 30 november (Helsingborg Arena) och Sverige har premiär den 1 december (Scandinavium).

– Vi njuter alltid av att spela i Sverige och det ska förstås bli extra kul med VM på hemmaplan, något ingen av oss har fått uppleva tidigare. I mästerskap efter mästerskap ser vi vad hemmapubliken betyder och vi är många som drömmer om att få springa ut i ett fullsatt Scandinavium i jakten på först fortsatt spel i huvudrundan i Göteborg och sedan på en kvartsfinalplatsen i Danmark, säger svenska lagkaptenen Jamina Roberts.

De inledande omgångarna spelas i Stavanger (två grupper), Fredrikshamn (två grupper), Herning (två grupper), Helsingborg och Göteborg, medan huvudrundan spelas i Trondheim, Göteborg, Herning och Fredrikshamn. Två av kvartsfinalerna spelas i Trondheim, de andra två i Herning.

Det är med andra ord laddat för nio dagars handbollsfest på svensk mark innan lagen reser till Danmark där två kvartsfinaler, semifinaler och finaler avgörs.

– Både Helsingborg och Göteborg är väl i gång med planeringen. De lokala organisationerna träffades redan under hösten för att etablera bästa möjliga samarbete. Vi ser fram emot fortsättningen, säger Krister Bergström, vd för Handbolls-VM 2023, och fortsätter:

– Flera av de volontärer som deltog under herr-VM i januari har redan uttryckt intresse för att vara med även under detta mästerskap. Vi hoppas att fler volontärer kommer och vill vara med och skapa handbollsmagi på svensk mark i december. Vi räknar med att öppna volontärsansökan runt 1 maj.

Biljettförsäljningen startar 1 mars – och då släpps även den officiella hemsidan aimtoexcite.com.