Nyheter

Övrigt / 10 februari 2023

Nybakat avtal inför damernas hemma-VM

Svensk Handboll fortsätter sitt samarbete med Kakservice – nu för den officiella VM-kakan för damernas handbolls-VM 2023.

Herrarnas VM som nyligen avslutats, bjöd på många fantastiska prestationer och minnesvärda matcher. Sverige lyckades ta sig till semifinal och spelade inför rekordpublik på Tele2 Arena i Sto

ckholm, men blev utan efterlängtade medaljer. Sverige arrangerar dock ytterligare ett VM i år.

– I december 2023 avgörs damernas VM och siktet är inställt på spänning på absolut högsta nivå, säger Hanna Fogelström, landslagschef.

– Vårt långsiktiga arbete med att göra handbollen attraktiv för ungdomar fortsätter. Faktum är ju att morgondagens framgångar finns i dagens unga och därför ser vi gärna att fler unga testar handboll, tillägger Stefan Lövgren, ordförande i Handbolls-VM 2023 Sverige AB.

– Med Kakservice som samarbetspartner når vi ut till tusentals idrottsföreningar och kan därigenom öka intresset för handbollen rejält. Det nya avtalet möjliggör därmed en fortsatt bred satsning på ungdomar.

Den nya VM-kakan kommer vara tillgänglig i Kakservice sortiment fram till att damernas VM börjar. VM-kakan – ett dubbelt havreflarn med chokladfyllning som är bakat i Sverige – kommer att säljas av idrottsföreningar och skolklasser.

– Genom åren har vi på Kakservice hjälpt tusentals skolklasser och idrottsföreningar att tjäna pengar till träningsläger, cuper och klassresor. Nu kan vi fortsätta bidra till ungdomsidrotten och med detta avtal särskilt till handbollen, vilket vi är mycket stolta över, säger Jan Truuväärt på Kakservice.

VM-kakan levereras som tidigare tillsammans med ett nytt unikt minimagasin. Där kan man läsa om lagen som tagit medaljer, domarnas tecken, intervjuer med banbrytande handbollsspelare vi minns och några av dagens stjärnor. Och inte minst en tävling där förstapriset är ett finalpaket med biljetter till finalen 17 december 2023, övernattning på Scandic Hotels och resa med SJ tur och retur till Herning i Danmark.

– Det känns väldigt bra att samarbeta med Kakservice. Inte minst för deras stora engagemang för ungdomars bästa, avslutar Hanna Fogelström.

Bilden: Stefan Lövgren (ordförande i Handbolls-VM 2023 Sverige AB), Hanna Fogelström (landslagschef, Svenska Handbollförbundet), Jan Truuväärt (Kakservice).