Nyheter

Övrigt / 8 februari 2023

Bothelius ny i Handbollslandslagets styrelse

Sofia Bothelius, med mångårig erfarenhet från ledande roller inom retail, är ny styrelseledamot i Svenska Handbollslandslaget AB.  

– Jag är väldigt stolt att få komma in i svensk handboll och jag ser fram emot att kunna bidra och göra skillnad, säger hon.

Efter att under många år haft ledande roller såväl som vd som strategi- och hållbarhetschef arbetar Sofia Bothelius i dag som konsult med fokus på förändringsledning kopplat till hållbarhet, företagskultur och ledarskap. Från och med nu är hon också styrelseledamot i Svenska Handbollslandslaget AB där hon kommer att bidra till det operativa styrelsearbetet med hållbarhet som huvudfokus.

– Vi har en lång och unik tradition i Sverige av att organisera oss i föreningslivet. Även jag och min familj är aktiva i ett flertal sporter och jag vet hur viktigt det är för både individerna och samhället i stort. Idrotten genererar glädje, tillhörighet och sammanhang. Jag ser fram emot att få arbeta med handbollen som är väldigt jordad, tillgänglig och inkluderande, säger hon.

– Jag drivs av att gå från ord till handling, att våga utveckla, förändra och att se resultat.

Ebba Kilman, ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB:

– Hållbarhet är en viktig fråga för såväl handbollen som för våra partners och Sofia kompletterar styrelsen både vad gäller kompetens och dynamik. Samtidigt kommer hon också in med mycket energi, en härlig innovationsförmånga och ett nytänk som kommer att lyfta svensk handboll.

Samtidigt står det klart att Henrik Johnsson och Caroline Strindmar lämnar styrelsen för Svenska Handbollslandslaget AB. Johnsson kommer att få en ny, kreativ och övergripande roll som innefattar fler delar av handbollen än landslagets kommersiella delar.

SVENSKA HANDBOLLSLANDSLAGET AB

Svenska Handbollslandslaget AB ägs till 100 procent av Svenska Handbollförbundet. Bolaget har ett kommersiellt uppdrag och ansvarar för såväl partners som landskampsarrangemangen i Sverige och arbetar även med att försöka ta hem stora mästerskap till Sverige. Ebba Kilman är ordförande och Jan Wifstrand, Robert Wedberg, Sofia Bothelius, Emil Nilsson, Peter Nilsson samt Stefan Lövgren är ledamöter.

Text: Daniel Vandor / Foto: Karin Celander