Nyheter

Dam / 14 februari 2018

Roberts byter Ungern mot Danmark

Landslagsspelaren Jamina Roberts flyttar tillbaka till Danmark i sommar. Ny klubbadress blir Randers.

– Jag har saknat Danmark och ser fram emot tryggheten, säger vänsternian.

• • •

Jamina Roberts var en av nyckelspelarna när Sverige i december för första gången någonsin tog sig till semifinal i ett VM. Bland annat var hon Sveriges tredje främsta målskytt efter Bella Gulldén och Nathalie Hagman.
Trots VM-succén har det blivit relativt begränsat med speltid i det ungerska klubblaget Erd och hon beslutade i ett tidigt skede att sejouren där bara blir ettårig.
I kväll presenterades hon för danska Randers, som hon kommer att spela för kommande två säsonger.
– De blir av med många spelare till nästa säsong och hörde av sig i ett tidigt skede. Det känns som ett tryggt val, jag vet vad jag får och dessutom ligger Randers bra geografiskt i förhållande till Sverige. Nu har jag testat på Ungern, men jag har saknat Danmark och ser fram emot tryggheten. Jag har dessutom haft tränaren Niels Agesen tidigare, säger 27-åringen, som landslagsdebuterade 2010 och hittills har spelat 134 landskamper för Sverige.
Randers ligger för närvarande på nionde plats, en poäng bakom Roberts tidigare klubb Tvis Holstebro som har den sista slutspelsplatsen.
I Randers spelar den här säsongen Roberts landslagskollegor Martina Thörn, Clara Monti Danielsson och Daniela Gustin. Förra veckan blev det dock officiellt att Monti Danielsson flyttar till Esbjerg i sommar.
Nästa landslagssamling för Sverige är i mars då dubbelmöte med Serbien väntar i EM-kvalet, först i Nis den 21 mars och sedan i Skövde den 24 mars.
Text: Daniel Vandor
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån