Nyheter

Dam / 30 november 2023

Slutsålt direkt till EM-kvalavslutningen i Umeå

Den 7 april kommer damlandslaget för första gången någonsin att spela i Umeå – och intresset är stort för EM-kvalavslutningen mot Luxemburg. Biljetterna släpptes i går och samtliga har redan sålts. 

– Otroligt häftigt! Jag ser verkligen fram emot att spela där, säger lagkapten Jamina Roberts som är uppvuxen i just Umeå. 

På fredag springer det svenska damlandslaget in till en historisk VM-premiär i Scandinavium i Göteborg. Det är första gången någonsin damernas VM spelas i Sverige och det kommer också att bli ett publikrekord för landslaget på hemmaplan.

Storpublik väntas till Scandinavium och därmed kommer rekordet från EM-premiären på Hovet 2016 – där 7 900 kom till mötet med Spanien – att slås.

Och det är inte bara där som intresset är stort. I landskamperna mot Tyskland inför VM var det mer eller mindre fullsatta arenor i såväl Ystad som Lund. När Sverige avslutar EM-kvalet den 7 april mot Luxemburg i Umeå – den första landskampen i Norrland på 22 år – blir det också publikfest.

Biljetterna till matchen mot Luxemburg släpptes i förrgår – och samtliga biljetter såldes första dagen.

– Vi visste att det fanns ett otroligt sug efter landslagshandboll i Umeå, men inte ens vi hade kunnat tro att alla biljetter skulle gå första dagen, säger Henrik Vilhelmsson, projektledare på Visit Umeå.

En väntelista har sats upp där de som inte hann köpa en biljett kan ställa sig i kö för eventuellt återlämnade eller ej uthämtade biljetter.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån