Nyheter

Partners / 30 november 2023

Nytt samarbete med Saab för ledarskap och hållbarhet

Svenska Handbollslandslaget och Saab meddelar idag ett nytt samarbete som bygger på gemensamma värderingar för att främja framgång, ledarskap och hållbar utveckling. 

Samarbetet mellan de två parterna omfattar kommunikation och aktivering inom områden som ledarskap, hållbarhet och teamwork

Svenska Handbollslandslaget och Saab är ledande inom sina områden och delar övertygelsen om att hållbarhet och kontinuerlig utveckling är nyckeln till framgång.

– Vi är stolta över att inleda detta partnerskap med Svenska Handbollslandslaget. Vi tror att våra gemensamma värderingar och engagemang för hållbarhet kommer att göra detta framgångsrikt och meningsfullt, säger Viktor Wallström, Senior Vice President and Head of Group Communication and Sustainability på Saab.

Handbollen är också en av Sveriges mest jämställda sporter sett till utövare, lika många tjejer som killar spelar handboll, dessutom är sporten etablerad  över hela Sverige -i likhet med Saab.

Samarbetet fokuserar på flera områden, inklusive hållbart ledarskap. Svenska Handbollslandslaget ska bidra med sin expertis inom ledarutbildningar och utbildningskoncept. Dessutom kommer de att genomföra aktiveringar med rörelseprojekt i utsatta områden, vilket främjar samarbete och gemenskap.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap och att utveckla våra gemensamma fokusområden säger Stefan Lövgren, VD Svenska Handbollslandslaget AB.

Saab bidrar med kunskap om ledarskap i internationella organisationer där inkludering och hållbarhet är viktiga aspekter. Detta syftar till att stödja Svenska Handbollslandslaget i strävan att vara förebilder och ledare inom idrotten och samhället. Genom att kombinera styrkorna hos Svenska Handbollslandslaget och Saab vill vi skapa positiva förändringar och inspirera andra att följa efter.