Nyheter

Dam / 9 december 2023

Strömberg ersätter de Jong i VM-truppen

VM är över för den svenska mittnian Daniela de Jong efter att hon drabbats av en fraktur i handen. Carin Strömberg, som spelat de senaste tio mästerskapen för Sverige, har kallats in och ansluter till laget under dagen. 

Det var i matchen mot Kamerun i förrgår som Daniela de Jong fick en smäll mot handen. Röntgen har visat en fraktur och hon har i går kväll gipsats. Det innebär att det inte blir något mer spel i turneringen för den Kungsängens SK-fostrade mittnian som numer är proffs i rumänska Ramnicu Valcea.

Carin Strömberg, till vardags lagkamrat med Anna Lagerquist i franska Neptunes de Nantes, har kallats in och reser till Göteborg under dagen. Hon är tidigast aktuell för spel mot Montenegro på måndag.

– Vi känner såklart alla för Dani, vars mästerskap nu är över. Vi har valt att kalla in Carin Strömberg som ersättare. Jag hade en dialog med Carin i samband med uttagningen i november och hon fick då veta att hon var högaktuell för inhopp om vi skulle drabbas av en skada på nio meter. Vi får in en spelare som kan vårt spel in- och utantill och som dessutom har en massa mästerskapsrutin, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Strömberg har tidigare spelat 138 A-landsamper detta blir hennes femte VM-turnering. Därtill har hon spelat fyra EM och två OS.

Sverige möter Ungern 20.30 i kväll inför rekordpublik i Scandinavium. Det tidigare publikrekordet för landslaget på hemmaplan, 8 500 från i tisdags, kommer att krossat. En svensk seger skulle innebära en kvartsfinalplats och minst en plats i vårens OS-kval.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån