Dam / 14 december 2018

Svensk sjätteplats i EM

Sverige avslutade EM i Frankrike med förlust mot Norge. Matchen om femtepris var jämn till en start men när Norge ryckte i slutet av första halvlek avgjordes matchen. Slutresultatet skrevs 29–38  (14–22).
– Det var slut på energi hos spelarna idag, kommenterade förbundskapten Henrik Signell efter matchen.

• • •

Sverige startade grannmötet bra och hängde inledningsvis med norskorna i målprotokollet. Firma Carin Strömberg och Anna Lagerquist utmärkte sig i det svenska laget med sitt samarbete i anfallsspelet.
Efter drygt 14 minuter var ställningen 10–10. Olyckligtvis följde en lång period av undermåligt svenskt spel. Norge utnyttjade svenskornas misstag vilket ledde till halvtidsresultatet 14–22.
– Vi är inte alls nöjda med försvarsspelet och hemspringet i första halvlek, kommenterade Henrik Signell i paus.

Norge var lugna och trygga i sin ledning under andra halvlek. Försprånget var alldeles för stort för att Sverige skulle ha någon chans till seger.

– Vi hade hoppats på en bättre match från vår sida. Det kändes som att vi aldrig fick stopp på dem bakåt, menade sjumålsskytten Anna Lagerquist.

Den andra halvleken slutade 16–15 till Norge som vann matchen med slutsiffrorna 38–29. Det innebär att Norge slutar på en femteplats i EM, medan Sverige slutar sexa.

SVERIGE–NORGE 29–38 (14–22)
Sverige: Anna Lagerquist 7, Nathalie Hagman 5, Carin Strömberg 5, Linn Blohm 4, Mikaela Mässing 3, Hanna Blomstrand 2, Loui Sand, Elin Hallagård.
Norge: Veronica Kristiansen 6, Linn Jorum Sulland 5, Stine Bredal Oftedal 4, Henny Reistad 4, Sanna Solberg 4, Camilla Herrem 3, Kari Brattset 2, Marit Rosberg Jacobsen 2, Malin Aune 2, Emilie Hegh Arntzen 2, Heidi Løke 2, Vilde Mortensen Ingstad, Marta Tomac.
Utvisningar, Sverige: 0 x 2 min. Norge: 1 x 2 min.
Domare: Cristina Nastase & Simona Raluca, Norge.
Publik: 8 639 (Accorhotels Arena, Paris).