Nyheter

Dam / 13 juni 2022

Sverige EM-laddar i Karlskrona och Kalmar

De svenska damerna kommer att ha sitt EM-förberedande läger i Karlskrona och spela en landskamp där och en i Kalmar i slutet av oktober. För drygt en månad sedan avslutades damernas landslagssäsong när Island och Turkiet besegrades i de avslutande EM-kvalmatcherna och Sverige kan nu blicka fram mot sitt elfte raka EM-slutspel.

Lottningen ägde rum i den slovenska huvudstaden Ljubljana i slutet av april och Sverige ställs mot Danmark, hemmanationen Slovenien och Serbien i gruppspelet i Celje.

Sedan tidigare står det klart att kommande svenska landskamper spelas mot Brasilien i Uppsala (29 september) och Eskilstuna (1 oktober) och nu är det också klart att samlingen inför EM blir i Karlskrona med start 26 oktober. Två matcher är inplanerade: fredagen den 28 oktober spelar Sverige i nya Hatstore Arena i Kalmar och söndagen den 30 oktober i Brinova Arena i Karlskrona. Arbetet med att hitta motståndare har nu börjat då EM-kvalet är avslutat och lottningen genomförd. – Vi föredrar alltid att ladda inför mästerskapen på hemmaplan och efter att ha varit i Trollhättan och Skövde de senaste två åren är det nu Blekinge och Småland som väntar. Jag vet att vi kommer att ha riktigt bra förutsättningar där och det blir kul att spela matcher i två väldigt fina arenor, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.Senast de svenska damerna spelade i Karlskrona var i VM-kvalet mot Slovakien 2019 medan vi får gå tillbaka ända till 1958 för den senaste damlandskampen i Kalmar, då Sverige föll mot Danmark med 4–12.

Text: Daniel Vandor / Foto: Bildbyrån