Nyheter

Dam / 5 oktober 2021

Vaccination mot covid-19 i samband med EM-kvalet

På torsdags spelas första hemmalandskampen med publik på 20 månader. I samband med EM-kvalet mot Island i Eskilstuna får besökarna möjlighet att vaccinera sig mot covid-19. 

– Alla i laget är vaccinerade och jag hoppas att så många som möjligt tar chansen här, säger landslagets lagkapten Carin Strömberg. 

Det är vaccinationsenheten i Region Sörmland som mellan 17.30 och 20.45 på torsdag erbjuder besökare till Stiga Sports Arena möjlighet att vaccinera sig. Utanför arenan står de redo med en buss och erbjuder drop in-vaccinering för de som vill ta första eller andra vaccinationssprutan.

– Vi vill göra det så lätt som möjligt att vaccinera sig mot covid-19 och passar därför på att erbjuda vaccinering på evenemang som vi vet lockar många besökare. Att vaccineras tar inte lång stund och ju lägre tröskeln är desto lättare är det att ta sin dos. Från tidigare popup-vaccinationer vet vi att intresse finns, säger Charlotta Påhlman Lind, verksamhetschef på vaccinationsenheten i Region Sörmland.

EM-kvalmatchen mot Island (19.00) är den första sedan OS-framgången och den första seniorlandskampen på hemmaplan på 20 månader. Senast damlandslaget spelade inför hemmapublik var ännu längre sen, i november 2019.

– Det känns helt fantastiskt att vi äntligen får välkomna publik tillbaka igen. Samtidigt måste vi även fortsättningsvis hjälpas åt, får såväl spelarnas som publikens del. Att besökarna erbjuds möjlighet att vaccinera sig är ett sätt för att minska risken för spridning, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig.

Inne i arenan kommer en röd zon att tillämpas, vilket innebär att de tre första raderna i arenan är avsedda enbart för lagen, matchfunktionärer och delar av tv-produktionen. Utöver det finns desinfektionsmedel på många ställen i arenan och munskydd finns att tillgå för alla som önskar.

VACCINATION I SAMBAND MED SVERIGE-ISLAND

Dag och tid: Torsdag 7 oktober 17.30–20.45
Plats: Utanför huvudentrén till Stiga Sport Arena i Eskilstuna
För dig som ska ta dos 1: Medtag ID-kort
För dig som ska ta dos 2: Medtag ditt vaccinationskort
För dig som ska ta dos 3: Medtag titt vaccinationskort
För dig som är under 18 år: Medtag ifylld samtyckesblankett