Nyheter

Dam / 3 februari 2018

Wall blir femte svenskan i Köpenhamn

 
Vänstersexan Marie Wall, som spelat 17 A-landskamper för Sverige, har skrivit på ett treårskontrakt med danska ligaettan Köpenhamn.Där blir hon nästa säsong klubbkamrat med fyra andra svenska landslagsspelare.

• • •

Inför den här säsongen anslöt den svenska landslagstrion Johanna Bundsen, Jenny Alm och Hanna Blomstrand till Köpenhamn, laget som i våras tog sig till final i det danska mästerskapet och nu leder ligan. Nyligen stod det också klart att Linn Blohm, som väntar barn i mars, ansluter till nästa säsong och nu är det också officiellt att Marie Wall gör det.
Wall, fostrad i Kungälvs HK, lämnar i sommar H65 Höör, klubben hon kom till från H43 2013 och blev svensk mästare med i våras.
– Framför allt är Köpenhamn en klubb som inspirerar mig och imponerar på mig. Det är ett starkt lag med en hög nivå och ett handbollsspel i högt tempo, vilket jag gillar mycket. Köpenhamn har höga ambitioner att spela i Europa och det är viktigt för mig. Alla i organisationen verkar väldigt professionella och inte minst har Köpenhamn en fantastisk inramning runt hemmamatcherna, så jag ser fram emot att bli en del av klubben, säger 25-åringen till Köpenhamns hemsida.
Wall spelade VM för Sverige 2015, deltog i det lyckade OS-kvalet i Ryssland 2016 och kallades in till EM på hemmaplan 2016. Hon spelade också de dubbla landskamperna mot Tyskland i mars förra året.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån