Nyheter

EM 2026 / 28 januari 2024

EM 2026 – nästa stora mästerskap på hemmaplan!

15 januari-1 februari 2026 spelas EM i handboll återigen i Sverige. Denna gång tillsammans med Norge och Danmark i ett mästerskap som ska gå under konceptet ”Pure Greatness” där ambitionen är att lyfta mästerskapen på hemmaplan ytterligare en nivå, från världsklass till mästarklass.  

Under de senaste tolv åren har Sverige arrangerat inte mindre än nio handbollsmästerskap på hemmaplan. Mästerskapen har under åren utvecklats till att organisatoriskt och arrangemangsmässigt hålla absoluta världsklass – med succé-VM-året 2023 färskt i minnet. Nästa stora mästerskap på hemmaplan kommer att spelas under januari 2026 då Sverige tillsammans med Norge och Danmark står värd för herrarnas EM. Under dagens presskonferens i Lanxess Arena i Köln skedde den traditionsenliga flaggöverlämningen mellan EM:s-arrangörsländer där Tyskland symboliskt lämnade över EHF-fanan till kommande arrangörer.

Konceptet för EM 2026 kommer gå under devisen, Pure Greatness. Pure Greatness syftar inte bara till den handbollsmässiga kvalité som kommer ske på planen när Europas bästa handbollsspelare gör upp om guldet – utan också om att arrangera ett mästerskap som håller absolut mästarklass i alla avseenden.

Biljettsläppsdatum är ännu inte fastställt men genom att skriva upp dig via denna länk får du information om förhandsköp och biljettsläpp före alla andra.  

Vi ses på läktaren 2026 i Malmö och Kristianstad!


Värdstäder EM 2026

Sverige: Malmö (Sveriges grupp och huvudrunda) och Kristianstad (gruppspel)
Norge: Oslo (gruppspel).
Danmark: Herning (gruppspel, huvudrunda, finalhelg).