Nyheter

Herr / 28 januari 2024

Eric Johansson: ”Vet att jag kan spela bättre”

Efter en tung förlust i fredags är det nu dags för Sverige att försöka knipa bronsmedaljen. Eric Johansson ser fram emot mästerskapets nionde och sista match:
– Det ska bli en otroligt rolig match att spela. VI kommer spela inför 20 000 människor, varav 19 000 är tyskar, säger Johansson inför bronsmatchen mot hemmanationen. 

Det är upplagt för en handbollsfest i Köln under söndagen. Bronsmatchen mellan Sverige och Tyskland äger rum på eftermiddagen klockan 15:00, medan Frankrike och Danmark gör upp om EM-guldet klockan 17:45.

– Det ska bli en otroligt rolig match att spela. VI kommer spela inför 20 000 människor, varav 19 000 är tyskar. Vi ska allt vi kan för att slå dem på deras hemmaplan, säger Eric Johansson under lördagens pressträff.

Likt sina lagkamrater är Johansson dock besviken efter fredagens antiklimax.

– Vi är såklart besvikna på hur allt blev igår (läs fredag) i slutskedet. Det tog lite tid igår innan man kunde sova. Vi alla är ju frågandes till varför man inte använder videogranskning nu när man har tillgång till det, berättar Johansson och refererar till händelserna under semifinalens sista 30 sekunder, då Frankrike lyckades kvittera på stopptid, trots att frikastet genomfördes på ett regelvidrigt vis.

– Det är frustrerande och tråkigt för sporten. Vi hade siktat in oss på en finalplats. Men nu gäller det att blicka vidare mot matchen imorgon. Den är otroligt viktig.

Det är inte bara brons som Tyskland och Sverige spelar om. Även en biljett till OS i Paris ligger i potten. Sverige är redan klara för OS-kval, men vid seger mot Tyskland slipper man alltså kvalspela senare i vår.

– Det skulle vara väldigt skönt att slippa kvala dit, menar Johansson.

Tysklands styrkor ligger i målvaktsspelet, menar Kiel-spelaren Johansson.

– De har två riktigt bra målvakter. Sen är det mycket som händer framåt genom Juri Knorr. VI måste ha koll på honom.

Hur recenserar du ditt eget mästerskap?

– Jag vet att jag kan spela bättre. Tyvärr har jag inte visat det det här mästerskapet. Det skulle vara skönt för egen del om man kunde prestera i bronsmatchen. Men det allra viktigaste är ju såklart att vi vinner.

Avkast i bronsmatchen mellan Sverige och Tyskland sker klockan 15:00 i Lanxess Arena i Köln.

Eric Johansson svarar på fem frågor om mat:

Vilken är din favoritfrukt?

– Vattenmelon.

Vilken är din favoritdryck?

– Pepsi Max.

Vilken är din favoritmåltid innan match?

– Tråkigt svar men spaghetti bolognese.

Favoriträtt typisk för ditt nuvarande hemland Tyskland?

– Schnitzel. Jag vet inte om det är tyskt dock.

Hur bra är du på att laga mat?

– Otroligt dålig. Jag kan laga simpla saker som pasta, kött och kyckling. Men det händer inte ofta att jag står hemma och lagar.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Bildbyrån