Nyheter

Herr / 6 november 2020

Awad och Frend Öfors ansluter till landslaget

HK Malmös Kassem Awad och IFK Kristianstads Emil Frend Öfors har kallats in till landslagets EM-kvalmatch mot Kosovo på söndag. Detta efter att Jonathan Carlsbogård och Hampus Wanne skadades under gårdagens match. 

Både Jonathan Carlsbogård och Hampus Wanne startade i Sveriges EM-kval mot Rumänien i Partille i går, men båda drabbades tyvärr av skador under matchen och kan inte följa med till Kosovo på söndag.

Carlsbogård, som gjorde landslagsdebut i går, fick en fraktur i högerhanden och har under förmiddagen gipsats. Wanne, matchens främsta målskytt med nio fullträffar, har ådragit sig en muskelbristning och röntas under helgen.

Under dagen ansluter i stället mittsexan, försvarsspelaren och debutanten Kassem Awad (bilden) och Emil Frend Öfors.

– Det är tråkigt för Jonathan, Hampus och för oss. Det är två startspelare som vi nu får klara oss utan, men vi är också glada att vi kan få hit Kassem och Emil med kort varsel under de omständigheter som råder med covid-19, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

– Med Jonathan förlorar vi en duktig mittförsvarare, men där har Kassem stora kvaliteter som vi ser fram emot att få se. Och Emil är duktig i båda riktningarna, har varit med på den här nivån tidigare och har gjort en väldigt bra säsongsinledning i Kristianstad.

Kassem Awad blev tidigare uttagen till ligalandslaget som skulle samlas i Göteborg i veckan, men det lägret blev inställt på grund av covid-19. Nu får han i stället göra A-landslagsdebut när Sverige möter Kosovo i EM-kvalet.

– Jag blev väldigt glad när jag fick samtalet i går kväll, det var absolut ingenting jag hade väntat mig så det blev ett rejält adrenalinpåslag. Det var stort bara att bli uttagen till ligalandslaget och när det blev inställt tänkte jag väl att jag kanske kan få chansen där nästa gång. Jag hade absolut inga tankar på att jag skulle kallas upp här. Det känns otroligt kul, sen har jag hunnit tänka på så mycket hur det kommer att bli att kliva in i ett EM-kval, säger han.

Sverige reser till Kosovo på söndag morgon och tillbaka på kvällen efter matchen.

Text: Daniel Vandor