Nyheter

Dam / 6 november 2020

Sveriges EM-gruppspel flyttas till Herning

Det blir inga EM-matcher i Fredrikshamn för de svenska damerna i december. På grund av covid-19-situationen flyttas gruppspelet till Herning. 

Den 3–20 december är de planerade speldatumen för EM, som har tvingats minska antalet spelorter under mästerskapet. Stavanger och Oslo har tidigare fallit bort på grund av covid-19, i dag stod det klart att Fredrikshamn stryks som värdstad.

Detta är en effekt av utvecklingen i norra Danmark och det innebär att Sverige i stället får spela gruppspelet i Herning, där det sedan tidigare var bestämt att Sverige skulle spela i händelse av avancemang från gruppen.

Därmed spelas grupp A och B, samt huvudrundans grupp 1 med de tre bästa lagen från de grupperna i Herning. Grupp C och D, och huvudrundans grupp 2 med de tre bästa lagen från de grupperna i Trondheim. Finalspelet avgörs sedan också i Trondheim.

Speldatumen och tiderna för Sveriges gruppspelsmatcher står kvar. Det är 20.30 som gäller för matcherna mot Tjeckien (3 december), Spanien (5 december) och Ryssland (7 december).

Sverige samlas i Trollhättan den 24 november där också två landskamper mot Norge väntar 28 och 29 november.

Text: Daniel Vandor
Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån