Nyheter

Herr / 24 februari 2017

Biljetterna till EM-kvalet mot Ryssland släppta

Sverige kan få möjlighet att säkra EM-biljetten i Saab Arena i Linköping den 6 maj när Ryssland kommer på besök. I dag släpptes biljetterna till matchen.

• • •

Det svenska herrlandslaget gjorde stor succé i VM i Frankrike, trots att elva spelare var VM-debutanter och förbundskaptenen Kristján Andrésson ny i sin roll.
Nästa tävlingsmatch på hemmaplan är EM-kvalmötet med Ryssland som spelas i Saab Arena i Linköping den 6 maj. Biljetterna har i dag släppts på Tickermaster.se.
– Jag ser verkligen fram emot nästa samling med landslaget och att vi ska spela hemma i Östergötland är förstås extra speciellt för mig, säger Norrköpingsfostrade PSG-proffset Jesper Nielsen.
Senast det spelades landslagshandboll på seniornivå i Östergötland var i samband med VM 2011 då en av grupperna avgjordes i just Linköping.
– Det finns ett genuint handbollsintresse i Östergötland, det vet jag själv från ungdomsåren där vi gick många tuffa matcher mot lag som Linköpings Lejon, Ljungsbro, Malmslätt och Mantorp. Den här gången blir det ännu tuffare motstånd i form av Ryssland och jag hoppas att publiken sluter upp och hejar fram oss till två viktiga poäng i kampen om en EM-plats, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson som har en bakgrund i HK Eskil och Eskilstuna Guif.
Den svenska kantspelaren Mattias Zachrisson har stor respekt för motståndet.
– När de får spelet att stämma är de oerhört svårslagna. Precis som vi har de ett ungt lag som blir att räkna med de kommande åren, säger han.
EM spelas i Kroatien i januari 2018 och de två bästa lagen från gruppen, som förutom Sverige och Ryssland består av Montenegro och Slovakien, kvalar in. Sverige inledde kvalet på bästa sätt genom segrar mot Montenegro och Slovakien. Tre dagar före matchen i Linköping möter Sverige Ryssland i St Petersburg.
ÅTERSTÅENDE MATCHER I EM-KVALET
3 maj, 17.30: Ryssland, (Sibur Arena, St Petersburg)
6 maj, 17.15: Ryssland, (Saab Arena, Linköping)
14–15 juni: Montenegro, (borta, arena och stad ej klar)
17–18 juni: Slovakien, (Sparbanken Lidköping Arena)
Text: Daniel Vandor