Nyheter

Herr / 30 januari 2021

Daniel Pettersson: ”Det ska bli otroligt stort”

Daniel Pettersson var 100-procentig när Sverige slog Frankrike och tog sig till final. Nu laddar högersexan från Eskilstuna inför karriärens största match. 
– Att spela en VM-final blir otroligt stort, säger ”DP”.
Sverige stod för en prickfri insats när man slog Frankrike med 32–26. Blågult hade en hög effektivitet i semifinalen där 32 av 37 skott gick i mål.
– Vi gör en riktigt bra match från första minuten till sista. Vi slutar aldrig kämpa och gör varandra bättre hela tiden. Palickas målvaktsspel måste man lyfta fram. Sedan gör vi en riktigt bra match i försvar- och kontringsspelet. Vi var kliniska i våra avslut och spelade på en hög nivå, säger Daniel Pettersson.
Fyra spelare i det svenska laget var 100-procentiga – en av dem var Daniel Pettersson som gjorde sex mål.
– Det känns väldigt roligt att det det gick såpass bra för mig. Det är kul att vara en del av laget och bidra på det sättet.
Pettersson lyfter fram lagets harmoni som en nyckelfaktor till att Sverige tagit sig hela vägen till final.
– Vi har ett ungt och drivande lag som vill framåt. Alla drar mot samma mål och är här för att göra vandra bättre. Vi utstrålar verkligen att vi är ett lag och det har vi visat under VM. Om någon inte haft sin dag har en annan spelare kommit in och levererat. Det är en otrolig styrka och trygghet.
Sverige är obesegrade i åtta matcher och nu väntar VM-final mot Danmark i Kairo.
– Det ska bli väldigt häftigt. Förhoppningsvis gör vi en bra match.
Trodde du på detta inför mästerskapet?
– Nej. Vi hade en turbulent uppladdning i Sverige där vi inte kunde träna ihop, men på något sätt tror jag att det gjorde oss starkare som lag. Vi tränare två och två, så vi fick prata mer om handboll istället och utvecklades som lag på det sättet. Så som vi har förmedlat det på planen är jag stolt över.
För ”DP” och flera andra i truppen väntar den största matchen i karriären.
– Det måste jag helt klart säga. Att spela en VM-final på seniornivå blir otroligt stort. Ärligt talat så har det vi gjorde mot Frankrike inte sjunkit in ännu. När man pratar i termerna att vi ska spela VM-final så känns det helt otroligt. Man försöker att tänka på att det bara är en vanlig handbollsmatch som ska spelas och det gör vi hela tiden. Vi ska kämpa i 60 minuter.
Hur hade det varit att slå danskarna i en VM-final?
– Det vågar man knappt tänka på. Men det skulle vara helt fantastiskt och en dröm som går i uppfyllelse.
Hur ser du på Danmark som motstånd?
– Det är ett fantastiskt duktigt handbollslag. Danmark är bra i alla delar av spelet och har ett komplett lag. De har presterat bra under flera år och är regerande världsmästare, så det blir en rolig uppgift.
Text: Marcus Heed
Foto: Bildbyrån