Nyheter

Herr | Ligalandslag / 12 mars 2023

Dubbla segrar för ligalandslaget

Ligalandslaget har varit i norska Skien för dubbla matcher i helgen. I går besegrades Polen med 33–26, i dag Norge med 32–26.

– Vi vinner båda matcherna och tar med oss många fina prestationer, vilket är kul, säger vikarierande förbundskaptenen Toni Johansson.

Medan A-landslaget möter Spanien två gånger den här veckan har ligalandslaget – som fungerar som en brygga mellan U- och A-landslaget – varit i Norge för att spela mot norska och polska motsvarigheterna.

Majoriteten av de spelarna hör vanligtvis hemma i Handbollsligan, men även Danmarksproffsen Andreas Flodman och Ludvig Hallbäck har varit med, liksom Daniel Blomgren, till vardags i norska Elverum.

Laget samlades i Skien i torsdags och mötte Polen i går och Norge i dag. Dessutom har fyra träningspass hunnits med under de intensiva dagarna. Båda matcherna slutade med svenska segrar och med nästan identiska siffror: 33–26 och 32–26.

Toni Johansson, som vikarierat som förbundskapten i Dennis Sandbergs frånvaro, är nöjd med helgen.

– Vi har haft många spelare som fått dra på sig landslagströjan för första gången och gjort det bra. Framför allt har vi presterat ett bra försvarsspel, vi släpper bara 26 mål per match och det har fungerat bra med Ludvig Jurmala Åström, Gustav Jönne och Daniel Blomgren som treor, säger Johansson.

– Jag tycker att alla har gjort det de är bra på och utnyttjat sina spetskvaliteter och det är kul att se det i en miljö där många är nya. Jag tycker att det visar vilken bredd vi har både i Handbollsligan men också utomlands, säger Johansson.

LIGALANDSLAGETS MATCHER I NORGE

SVERIGE–POLEN: 33–26
Mål: Markus Thorbjörn 10, Gustav Jönne 3, Daniel Blomgren 3, Ludvig Jurmala Åström 3, Erik Persson 3, Edwin Aspenbäck 3, Ludvig Hallbäck 2, Casper Käll 2, Andreas Flodman, William Höghielm, Fredrik Olsson, Ludvig Lindeberg.

SVERIGE–NORGE 33–26 (14–11)
Mål: Andreas Flodman 7, Erik Persson 5, Gustav Jönne 4, Daniel Blomgren 4, Sebastian Spante 4, Ludvig Hallbäck 2, William Höghielm 2, Fredrik Olsson, Ludvig Lindeberg, Markus Thorbjörn, Ludvig Jurmala Åström.